Schneider Electric'in hedefi 100 milyon euro ihracat

Güncelleme Tarihi:

Schneider Electricin hedefi 100 milyon euro ihracat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2013 16:30

Schneider Electric’in Manisa’daki fabrikasından bu yıl 100 milyon Euro ihracat yapılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin, Schneider Electric’in global stratejisinde önemli bir yere sahip bulunduğunu belirten Schneider Electric Türkiye Genel Müdürü Bora Tuncer, “Manisa Fabrikamız, ürün transferinden yeni ürün lansmanına kadar ve birçok diğer alanda hızlı ve profesyonel yaklaşımı sayesinde tüm dünyadaki Schneider Electric fabrikaları arasında öne çıkıyor” dedi.

DÜNYANIN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK DENKLEM

Tuncer, günümüzde insanoğlunun, dünyanın geleceğini belirleyecek çok önemli bir denklemle karşı karşıya bulunduğuna dikkat çekerek, “2009’da 3.4 milyar olan şehirli nüfusun 2050'de yaklaşık ikiye katlanması öngörülürken; iklim uzmanları 2030 yılında karbon emisyonlarının yarı yarıya düşürülmesi gerektiğini savunuyor. Enerji fiyatları da sürekli yükseliyor. Bu denklem bize, sürdürülebilir yaşam için enerjiyi daha verimli kullanmak zorunda olduğumuzu gösteriyor. Dünyanın acilen yenilikçi çözümlere ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

EN İYİ WATT, NEGAWATTT'TIR

“Bence en iyi watt, negawatt'tır; yani ihtiyaçları kısarak tasarruf ettiğiniz veya kullanmadığınız enerji…” diyen Genel Müdür Bora Tuncer, enerji verimliliğinin Dünya için olduğu kadar ülkelerin ticari dengeleri, vatandaşlar, şirketler, yerel istihdam için de büyük önem taşıdığını vurguladı. Tuncer, “Enerji verimliliği, aynı zamanda enerji sektörüne yapabileceğiniz yatırımın en iyi geri dönüşüdür” dedi.

ENERJİ MÜCADELESİ ŞEHİRDE KAZANILACAK YA DA KAYBEDİLECEK

2050’ye kadar şehir nüfusundaki hızlı artışın; işsizlik, artan suç oranı, aşırı yüklü altyapı, kirlilik, su, atıksu ve trafik gibi sorunları beraberinde getireceğini vurgulayan Tuncer, “Bu büyümenin büyük bir kısmının yeni ekonomilerde gerçekleşecek olmasına karşın; gelişmiş ekonomiler, eski ve verimsiz şehirlerin akıllı hale gelmesi için yaşlanan altyapıya yatırım yapmak zorunda kalacaklar. Özetle, enerji mücadelesi şehirlerde kazanılacak veya kaybedilecek!” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!