Sayıştay uyardı: Kamuda yolsuzluk devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Sayıştay uyardı: Kamuda yolsuzluk devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2009 14:47

Sayıştay, kamunun yolsuzluk ve usulsüzlük üretmeye devam ettiği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ise “Sayıştay çatısının altında bu ülkeyi aydınlık yarınlara çıkaracak kadro var. Sayıştay’ın etrafındaki duvarları kaldırın” dedi.

 

Sayıştay Denetçileri Derneği Başkanı Kemal Özsemerci, kamu mali yönetiminin çok iyi bir noktada olmadığını belirterek, “Maalesef mali sistem, hukuksuzluk ve usulsüzlükleri üretmeye devam ediyor. Kamu kaynaklarının suistimali ve yolsuzluklar ülkemizin en önemli sorunlarının başında geliyor” dedi.

 

Özsemerci, eski Sayıştay Üyesi olan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın da katıldığı iftar yemeğinde bir konuşma yaptı. Konuşmasının kamunun yolsuzluk ve usulsüzlük üretmeye devam ettiğini belirten Özsemerci, Sayıştay denetçilerinin yolsuzlukla mücadele için büyük mücadele verdiklerini söyledi. Özsemerci, “Öyle ki mecbur olmadığı halde, akşam evine iş götüren çok sayıda meslekteşımız var. Hatta iş yetişmediğinde evde eşine sorgu tasnifi yaptıran arkadaşlarımız var” dedi.

 

Haberin Devamı

Ancak tüm bu gayretlerin denetimi etkinleştirmeye yetmediğini belirten Özsemerci, bunun için denetimin belli standartlarda yapılması gerektiğine dikkat çekti.

 

Duvarları kaldırın!

 

Eski bir Sayıştay mensubu olan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ise, Sayıştay’ın değerinin dışarıya çıkıldığında daha iyi anlaşıldığını söyledi. Sayıştay Başkanı Recai Akyel’e seslenerek, “Seyaştay’ın etrafına örülmüş bu duvarları yıkın Sayın Başkan. Bu çatının altında bir devleti yönetecek, ülkeyi aydınlık yarınlara çıkaracak bir kadro var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!