Sayaç ayar ücretlerine zam

Güncelleme Tarihi:

Sayaç ayar ücretlerine zam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Su, elektrik, havagazı ve doğalgaz sayaçlarının tamir ve ayarı için ayar istasyonları tarafından alınacak ücret tarifesi yeniden düzenlendi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın dünkü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğine göre, su sayaçlarının iç ve dış temizliği ile yağlanmaları karşılığında anma debisine göre 450 bin lira ile 600 bin lira alınacak. Parça değiştirilmesi gereken hallerde de değişen parçanın bedeline ilaveten 170 bin ila 240 bin lira istenecek.

Elektrik saatlerinde ise ayar ücreti tek fazlı olanlar için 300 bin lira olarak belirlendi. Sayaçların iç ve dış temizlik ile yağlanmaları karşılığında tek fazlı sayaçlar için 460 bin lira telip edilecek.

Doğalgaz sayaç ayar ücretleri ise G 16'ya kadar olan sayaçlar için 460 bin lira olarak ilan edildi. Sayaçların iç ve dış temizliği ile yağlanması için gerekli ücret, G 16'ya kadar olan sayaçlar için 460 bin lira olarak açıklanırken, parça değiştirilmesi gereken durumlarda parça bedeline ilaveten 300 bin lira alınacak.

Havagazı sayaçlarında da ayar ücreti 50 metreküpe kadar olanlarda 469 bin lira olarak belirlendi. Sayaçlardan yağlanması, iç ve dış temizliği ile parça değiştirilmesi gerekmeyen hallerde 460 bin lira talep edilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!