Savunma Müsteşarı uzun menzilli füze için net konuştu

Güncelleme Tarihi:

Savunma Müsteşarı uzun menzilli füze için net konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2014 01:34

KATAR’da düzenlenen Uluslararası Denizcilik ve Savunma Fuarı’nda (DIMDEX) konuşan Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, “İlk hedefimiz, Çin ile uzun menzilli hava savunma füzesi sistemi konusunda görüşmeleri tamamlamak ve sözleşmeye varmak” dedi. Öte yandan Müsteşar Murad Bayar dün gece görevden alındı. Kulislerde, Bayar’ın Cumhurbaşkanı Gül’ün danışmanı olacağı, yerine ise İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı’nın atanacağı öne sürüldü. Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararnamesine göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından da onaylanan kararda Bayar’ın “başka bir göreve atanmak üzere bu görevden alınması” kararlaştırıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

ÇİN ile uzun menzilli hava savunma füzesi sistemi görüşmeleri sürüyor. Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, füze sistemi konusunda, “Birinci hedefimiz, Çin ile bu görüşmeleri tamamlamak ve sözleşmeye varmak” dedi. Bayar, Katar’da düzenlenen Uluslararası Denizcilik ve Savunma Fuarı’nda (DIMDEX) ABD ve Avrupa’dan gelen yeni fiyat ve ortak üretim tekliflerine kapalı olmadıklarını belirterek, öncelikli hedefin yeni teklifler değil, Çin ile sonuca varmak olduğunu vurguladı.

FÜZE TEMASLARI DEVAM EDİYOR

Bayar, şöyle konuştu: “Teknik açıdan çözülmesi gereken konular var bunları görüşüyoruz. Nisan sonuna kadar bir noktaya gelmeyi hedefliyoruz. Olmazsa her zaman opsiyonu açık tutmaktayız. 2. ve 3. tekliflere geçebiliriz. Şu anda Çin ile görüşmelerimizde tıkanma yok. Onlara biz artık birinci ile sonuç alamazsak bakacağız. Ama diğer iki teklifle de temasımız devam ediyor. Birinciyle görüştüğümüz için kapsamlı bir görüşme içinde değiliz. Ama sonuç alamazsak onlarla da görüşmeye devam edeceğiz.” Son teknoloji nakliye uçağı projesi Airbus A400M içinse Bayar, TSK’nın Koca Yusuf ismini verdiği uçağın nisan başında envantere alınacağını belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye savunmada öne çıktı

ULUSLARARASI Denizcilik ve Savunma Fuarı’nın önemine dikkat çeken Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, “Geçmiş yıllarda fuarlara gelirken Türk savunma sanayinin varlığı konusunda imaj oluşturmaya çalışıyordu. Artık muhataplarımızın tamamı Türkiye’de ciddi bir savunma sanayinin varlığını öğrenmiş durumdalar ve hedefimiz son derece somut” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!