Satılık gökdelen

Güncelleme Tarihi:

Satılık gökdelen
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Genel merkezini İstanbul'a taşımayı düşünen İş Bankası, boşaltacağı Ankara'daki binasını ise 40 milyon dolara (yaklaşık 7 trilyon lira) satışa çıkaracak.

Üçüz kule yapılıyor

Satış için henüz kesin karar verilmedi. Ancak banka, Sabancılar'ın ünlü ‘‘ikiz kuleleri’’nin bulunduğu İstanbul Levent'te, biri 42, diğer ikisi 28'er katlı ‘‘üçüz kuleler’’inin inşaatına başladı. Geçen yıl başlanan inşaatın üç yıl sonra, yani 2000 yılına yetiştirilmesine çalışılıyor.

Fiyatı da belirlendi

Bu binalar bitince, Ankara'daki bina boşaltılacak. Banka yönetimi, Ankara'daki bina için iki plan yapıyor. Ya Ankara'da kalacak yönetim birimleri burada toplanacak. Ya da gökdelen satışa çıkarılacak. Bankanın bir yönetim kurulu üyesi, satış için 40 milyon doları telaffuz bile etti.

TBMM talip oldu

Milletvekillerinin çalışma binası olsun

İş Bankası Merkez Binası'na daha satış kararı bile alınmadan ilk talip de çıktı. TBMM'nin CHP'li İdare Amiri Önder Kırlı, milletvekilleri için düşünülen yeni ‘çalışma binası’nın yapımından vazgeçilip, bunun yerine satılması düşünülen bu gökdelenin alınmasını önerdi.

Almak daha ucuza gelir

Daha önce TBMM'ye tahsis edilen eski RTÜK binasının sadece bakım ve onarımı için 600 milyar harcanacağını da hatırlatan Kırlı, ‘‘Her milletvekiline 70-80 metrekarelik daire tahsisi’’ esasına göre düşünülen yeni binanın, gökdeleni almaktan daha ucuza geleceğini söyledi. Ancak TBMM yönetimi, buna sıcak bakmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!