Sanko'dan Mısır'a tekstil yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Sankodan Mısıra tekstil yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2006 11:39

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, yurtdışında tekstil yatırımı yapmak için araştırmalarının sürdüğünü belirterek, ”Özbekistan ve Mısır'ı araştırıyoruz” dedi.

Konukoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de sanayide bir kabuk değişimi yaşandığını, tekstilin de zaman içinde azalacağını belirterek, şu anda enerji ve işçilikteki anormal yükselişten ve doların geri saymasından dolayı tekstil ithalatının patladığını, yerli üreticinin zorda olduğunu söyledi.
Konukoğlu, “Türkiye'de tekstil hiç bitmez. Ama, zaman içinde azalacak. Tekstil en az daha 10 sene gider. Türkiye'de şu anda bulunan tekstilin yüzde 30-35'i gider, ancak yüzde 60'ı kalır” dedi.

Sanko Holding olarak tekstil yatırımı için yurtdışını araştırdıklarını belirten Konukoğlu, şunları kaydetti: “Özbekistan ve Mısır'ı araştırıyoruz. İmkanım olursa giderim. Eğer burada bu makine çürüyecek, bu makine hiç çalışmayacaksa o da milli bir servet değil mi? Gider orda çalıştırırsın. Oradaki karı buraya getirirsen. Ne fark eder. Şu anda Özbekistan ve Mısır'ı etüt ediyoruz, gidiyoruz, bakıyoruz. Ama daha gerçekleşmiş bir şey yok. Şu anda daha düşünmüyoruz. Ama düşüneceğimiz zaman belki birkaç yıl sonra gelir.”

Sanko denince akla hep ipliğin geldiğini, bundan sonra başka sektörlerin de geleceğini ifade eden Konukoğlu, sanayideki kabuk değişimini Sanko Grubu olarak 1994 yılında gördüklerini ve değişik sektörlere girdiklerini, tekstilin holding içinde yüzde 99 olan payını yüzde 60'lara düşürdüklerini kaydetti.

Auer ile beyaz eşya sektörüne adım attıklarını ifade eden Konukoğlu, önümüzdeki yıllarda 100 milyon dolar civarında beyaz ve kahverengi eşyaya yatırımları olacağını, yatırımın bir bölümünü Gaziantep'te yapabileceklerini belirtti.
Kahramanmaraş'ta 250 milyon dolarlık yatırımla çimento fabrikası kuracaklarını hatırlatan Konukoğlu, “Gaziantep Çimento Fabrikası'nı bize vermediler. Öfkelendik, gittik oraya yapıyoruz” dedi.

Abdülkadir Konukoğlu, yüksek ithalata da dikkat çekerek, “Bu kadar ihracatın karşılığında bu kadar ithalat tamamen hatadır. Yazıktır. Bu sanayiyi öldürür. İthalat çok kontrolsüz. Çikletten tut fanilaya kadar her şey dışardan geliyor. Felaket” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!