Sancaktepe’ye 200 milyon dolar yatacak, ‘Adapark’ yükselecek

Güncelleme Tarihi:

Sancaktepe’ye 200 milyon dolar yatacak, ‘Adapark’ yükselecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2009 00:00

Sur Yapı, tekstil, sağlık ve perakende sektöründe faaliyet gösteren Aydın Örme Grubu ile Sancaktepe’deki arazisi üzerine 1012 konutluk ‘Adapark’ yapmak üzere ortak oldu. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Projeye 200 milyon doların üstünde yatırım yapacağız. Önümüzdeki dönemde 1000 konutluk projeler yerine 5 bin konut gibi daha büyük projeler tasarlıyoruz” dedi.

GAYRİMENKUL sektöründe 17 yıldır faaliyet gösteren ve bugüne kadar 2 milyon 200 bin metrekare alan üzerinde inşaat gerçekleştiren Sur Yapı, yeni konut projesi Adapark’ı, Sancaktepe’de Aydın Örme Grubu’na ait arazide hayata geçiriyor. Projeye 200 milyon doların üstünde yatırım yapacaklarını söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Proje, Aydın Örme Grubu’na ait 51 bin metrekarelik arazide gelir paylaşım ortaklığı ile gerçekleştiriyoruz. Toplam üç etaptan ve 1012 daireden oluşacak. 284 konutluk ilk etabı Kasım 2011’de bitirmeyi planlıyoruz. 2010 yılında da yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz. Bayrampaşa ve Çamlıca’da konut, ticari ünite ve ofisten oluşacak iki farklı projeyle Kağıthane’de 30 bin metrekare kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezini gerçekleştireceğiz” dedi.

134 bin liradan başlıyor

Adapark’ın firmanın en büyük projesi olacağını dile getiren Elmas, “Projede 55 metrekare 1 oda 1 salondan 284 metrekare 5 oda 1 salona kadar farklı daire seçenekleri bulunuyor. Dairelerin fiyatları ise 134 bin TL’den başlayıp 534 bin TL’ye kadar çıkıyor. Satışlara üç hafta önce başladık. 284 dairenin yer aldığı birinci etabın yüzde 20’si satıldı” dedi.

Yüzde 25 değer kazanacak

“2 milyon metrekare olan A sınıfı ofislerin 200 bin metrekaresini biz yaptık” diyen Elmas şöyle devam etti: “Adapark’ta dairelerin yanı sıra çarşı bölümü olarak planladığımız bir de ticari alan bulunacak. Buranın kiralamasını da biz yapacağız. Konutların yüzde 60’ını banka kredili olarak satıyoruz. Adapark projesinden şimdi ev alanlar yüzde 20-25 oranında değer kazanabilecek.”

5 bin konutluk projeler

Elmas, şirketin arsa stokları üzerinde yeni projeler de planladıklarını belirterek şu bilgileri verdi: “Artık 1000 konutluk projeler yerine 5 bin konut gibi daha büyük projeler tasarlıyoruz. Şu anda elimizde önemli arsa stoklarımız var. Biri İstanbul Çamlıca’nın eteklerinde 150 bin metrekarelik bir arazi. 1200 konut ve ticari ünitelerden oluşan bir proje yapacağız bu arazi üzerinde. Kağıthane’de ise 75 bin metrekare üzerinde bir AVM projesi var gündemde. Bayrampaşa’da Vatan Caddesi’nin devamında da 45 bin metrekarelik arazimizde konut ve ticari ünitelerden oluşan bir proje gerçekleştireceğiz ve 2010’a yetişeceğini umuyoruz.”

Bankada parası olanlar faize değil gayrimenkule yöneldi

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Mart 2009’dan bu yana konut ve inşaat sektöründe net bir düzelme olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Özellikle banka faizlerinin yüzde 1’in altına inmesiyle birlikte bu iyileşmenin ciddi bir ivme kazandığını söyledi. Merkez Bankası’nın gösterge faizlerini yüzde 7.5’a kadar çekmesiyle beraber bankada parası olanlar faizden ziyade gayrimenkule yöneldi. Peşin ödeme indirimi talebiyle gelen ciddi sayıda müşteri var.”

Enerji yatırımları

Enerjiİktörüne girme yönünde adımlar attıklarını ifade eden Altan Elmas: “Gayrimenkul ve inşaat işi dışında şimdi enerji sektörünün de ucundan tutmaya başladık. Balıkesir ve Mersin’de olmak üzere toplam 160 megawat gücünde iki rüzgar enerjisi santrali lisansımız var. Hidroelektrik santral işi içinde lisans satın alma girişimlerimiz sürüyor” dedi.

Aydın Gayrimenkul’ü kurdu

ADAPARK’ın ortağı ve arazi sahibi Aydın Örme Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aydın, yeni kurdukları Aydın Gayrimenkul şirketiyle gayrimenkul sektörüne ilk defa girdiklerini söyleyerek, “Bu arsa çok değerli bir gayrimenkuldü ve bu şekilde bir ortaklığa girerek daha iyi değerlendireceğimizi düşündük. Daha da önemlisi bu proje ile gayrimenkul işine de ilk adımımızı atmış olduk. Biz işin inşaat değil, ağırlıkla gayrimenkul geliştirme tarafında olacağız ve bu şekilde arsa yatırımlarımız da devam edecek. Bu işi yapmak üzere de Aydın Gayrimenkul adında bir şirket kurduk. Nitekim Adapark projesini de Aydın Gayrimenkul olarak yürüteceğiz” dedi.

Hastane yatırımları için yabancılarla görüşüyoruz

AYNI zamanda Memorial Sağlık Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Yaşar Aydın, gelecekteki yatırım planlarını da aktardı. Aydın şunları söyledi: “Hastanelerimize yurt dışından gelen hastaların oranı yüzde 10’u aştı. Yabancı yatırımcılar, Türkiye’de işbirliği yapacak en az 200 yataklı hastane deneyimi olan şirketler arıyor. Azerbaycan’da da hastane yapmayı düşünüyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!