Sanayide üretim durma noktasında

Güncelleme Tarihi:

Sanayide üretim durma noktasında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Eylül ayı rakamları, sanayide üretimin durma noktasına geldiğini ortaya koydu. Devlet İstatistik Enstitüsü’nün rakamlarına göre eylül ayında sanayi üretimindeki artış geçen yılın aynı ayına göre sadece binde 3 olarak gerçekleşti.

Sanayi sektörünün üretimi eylül ayında yerinde saydı. Devlet İstatistik Enstitüsü'nden (DİE) yapılan açıklamaya göre, Eylül ayındaki sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre yalnızca yüzde 0.3'lük artış gösterdi. Sanayi üretimi, 1997'nin Eylül ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21.4'lük artış yaşanmıştı. Eylül ayında madencilik sanayinin üretimi yüzde 7.8, imalat sanayinin üretimi yüzde 0.1 oranında azalırken, elektrik, gaz ve su sektörünün üretimi yüzde 7.7 oranında arttı.

İmalat sanayi alt sektörleri içinde en hızlı düşüş yüzde 19'la mensucat sanayinde gerçekleşti. En hızlı artış ise yüzde 19'la gıdada yaşandı. Kimya sanayinin üretimi yüzde 3.1, kağıt ve basım sanayinin üretimi yüzde 3, metal ana sanayinin üretimi yüzde 1.5 oranında azalırken, taş ve toprağa dayalı sanayi ile makina sanayinin üretiminde yüzde 0.8'erlik artış meydana geldi.

9 AYLIK ARTIŞ

Sanayi üretimi, bu yılın dokuz aylık ortalamasında yüzde 5 artış gösterdi. 1997'nin dokuz aylık ortalamasında sanayi üretiminde yüzde 10.2'lik artış meydana gelmişti. Üretim, dokuz aylık ortalamada, elektrik, gaz ve su sektöründe yüzde 10.3, madencilik sanayiinde yüzde 9.4, imalat sanayiinde de yüzde 4 oranında arttı. İmalat sanayi alt sektörlerinden makina sanayinin üretimi yüzde 14.4, gıdanın üretimi yüzde 6.8, kağıt ve basım sanayinin üretimi yüzde 5.3, taş ve toprağa dayalı sanayininki yüzde 3.9, kimya sanayinin üretimi yüzde 1.5 artarken, mensucat sanayinin üretimi yüzde 13.7, metal ana sanayinin üretimi yüzde 0.1 azaldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!