Sanal spekülatörlere suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Sanal spekülatörlere suç duyurusu
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 22, 2002 11:37

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), sanal spekülatörleri de takibe aldı. Kurul, "www.spekulator.com" sitesinin sahibi Kamil Kanat ile bu adresten gönderdiği mektuplarla izinsiz yatırım danışmanlığı yapan Bülent Ilgaz hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Haberin Devamı

Kurul, Bülent Ilgaz'ın bir adresinden gönderdiği mektuplarla sermaye piyasasında izinsiz olarak yatırım danışmanlığı faaliyetinde bulunduğunu belirledi. Bu nedenle, Ilgaz hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.
Ayrıca Kurul, "spekulator" adlı internet sitesinin sahibi ve genel yayın yönetmeni Kamil Kanat hakkında da suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

MANİPÜLASYONA SUÇ DUYURUSU

Öte yandan, SPK, Altınyunus Çeşme hisselerinde yapay fiyat ve yapay piyasa oluşturulmasına ilişkin eylemleri nedeniyle Yaşar Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Bu kiÅŸiye borsalar ve teÅŸkilatlanmış diÄŸer piyasalarda geçici olarak iÅŸlem yasağı getirilmesini kararlaÅŸtıran SPK, sahip olduÄŸu hisselerin de Kurul kaydından çıkarılacağını bildirdi.Â

Haberin Devamı

Bu arada, SPK, işlem yasaklılardan, Eyübü Ensar Çinal, Raşit Kuru, Miktat Bal, Necati Aydın, Raşit Yılmaz Özdemir, Serdar Elhüseyni, Lütfü Caca, Uğur Kartal, İbrahim Halil Okkıran, Tülay Yılmaz, Suat Olgun, Kadir Yılmaz, Yusuf Şahin, İsmail Sarıer, İlhan Gül ve Özcan Acar'ın, manipülasyon konusu hisseleri dışında Kurul kaydından çıkarılan hisselerin, Takasbank kayıtlarında yer alan tutarları esas alınarak kayda alınmasına karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!