Samsung Türkiye’yi bölge lideri gördü doğrudan yüklenecek

Güncelleme Tarihi:

Samsung Türkiye’yi bölge lideri gördü doğrudan yüklenecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2010 00:00

Güney Koreli Samsung, kendi ofisini kurmasının ardından üç boyutlu TV’leri de pazara ilk sunan markalardan biri olacak. Samsung Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Bölge Müdürü Justin Shaw, “Türkiye, bölgesinin lideri” dedi.

Haberin Devamı

GÜNEY Koreli teknoloji devi Samsung, daha önce sadece dağıtıcı yoluyla yer aldığı Türkiye’de kendi ofisini kurarken, 10 tane yeni ‘marka mağaza’ açmayı planladığını açıkladı. Samsung’un Viyana’da (Avusturya) düzenlediği MENA Forum’da konuşan Samsung Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Bölge Müdürü Justin Shaw, Türkiye’nin bölgede gelir açısından ikinci sırada yer aldığını belirterek, “Stratejik olarak Türkiye bölgedeki en büyük pazarımız. Yeniden yapılanma kararı alarak, ocak ayında satış ofisimizi kurduk. Pazara ve satış altyapısına daha fazla yatırım yapıyoruz” dedi.
İstihdamı artırıyor
Samsung’un farklı pazarlarda, farklı satış altyapıları olduğuna işaret eden Shaw, “Türkiye’de satış yapısını değiştirdik. Dağıtıcılarla devam ediyoruz ancak perakende kanalına doğrudan hitap edebileceğiz. Bu şekilde pazarlama ve ürün arzında daha fazla kontrol sağlayacağız. Henüz yapılanma aşamasındayız. Satışlara sonuçlarını 2011 yılında görürüz” diye konuştu. Shaw, ofislerinde 100’ün üzerinde eleman istihdam ettiklerini ve bu sayının yıl sonuna kadar daha da artırılacağını aktardı.
Üç boyutlu TV’ler
Samsung, televizyon sektörünün son dönemdeki en yeni teknolojisi olan üç boyutlu (3D) TV’leri nisan ayında Türkiye’de pazara sunacak. Justin Shaw, bölgede 3D TV’leri ilk kez Türkiye’de pazara sunacaklarını belirterek, şöyle konuştu: “Türkiye’de yeni teknoloji anlamında potansiyel görüyoruz. Bölgede lider bir pazar. 3D yeni bir teknoloji. İlk etapta çok büyük satış beklentimiz yok ama marka imajı açısından önemli. 3D TV’lerin dünyada ve bölgedeki her pazarda lansmanını yapacağız. Markanın konumlanması açısından 3D TV’ler her pazarda olacak. Gelecek yıllarda 3D TV pazarının ciddi büyüyeceğini görüyoruz. Müşterinin ilk tepkisi konusunda iyimseriz. Fiyatları en az 10 bin TL olacak.”
LCD TV’de güçlüyüz
Shaw, MENA bölgesinde en büyüğün Türkiye olduğunu da vurgulayarak, şunları söyledi: “Türkiye, stratejik ve potansiyel açısından en büyük pazarımız. Yerel markalar çok büyük olduğu için Türkiye’de bir numara olamadık. Türkiye’de LCD TV satışında güçlüyüz. Ama gelecek yıl İran’ı geçerek Türkiye’nin birinci olmasını bekliyoruz. Türkiye’de, 2010’da da TV segmentinde güçlü büyüme bekliyoruz. “

Haberin Devamı

3D sistemi oturma odalarına girecek

Haberin Devamı

SAMSUNG’un 3D Ev Eğlence Ekosistemi, 1 Nisan’da Türkiye’de satışa sunulacak. Samsung’un 3D Ev Eğlence Ekosistemi, 2010 HDTV ürün gamı 7000 serisi ve LED TV’ler, 7000 Serisi ve plazma TV’ler ve  750 serisi LCD TV’ler ve BD-C6900 3D Blu-ray disk okuyucusu, 3D gözlükler ve yeni Blu-ray 3D film paketlerinden oluşuyor. Samsung, DreamWorks Animation ve Technicolor’la işbirliğiyle de 3D içerik konusunda da güçlenecek. Justin Shaw, “3D sinemalarda inanılmaz bir başarı yakaladı ve biz de bu başarıyı oturma odalalarına taşıyacağız. 2011 yılına kadar 200 adet 3D filminin gösterime girmesi bekleniyor” dedi.

Uzaktan kumanda da ‘dokunmatik’ oluyor

UZAKTAN kumanda da dokunmatik ekran modasını uyuyor. Samsung’un yeni geliştirdiği uzaktan kumanda üzerinde yerleşik tamamen dokunmatik ekrana sahip. Renkli dokunmatik ekranı, TV’nin özelliklerini ve seçeneklerini anlamayı kolaylaştırıyor. Entegre kablosuz internet ve kızılötesi teknolojisi TV’yi ve diğer cihazları ekran üzerindeki tuşlar ve klavyesiyle kontrol ediyor. Uzaktan kumanda, kullanıcıların yayınlanan içerikleri doğrudan üzerindeki ekrandan izlemelerine olanak sağlıyor. Uzaktan kumanda Samsung 9000 serisiyle standart olarak sunuluyor. 7000 ve 8000 serisi LED TV’ler için de opsiyonel olarak ayrı da satın alınabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!