Samsung’dan büyük kâr

Güncelleme Tarihi:

Samsung’dan büyük kâr
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2012 12:13

Elektronik devi Samsung, üçünçü çeyrekteki faaliyet karının yüzde 91 yükselerek 7.3 milyar dolara çıkmasını bekliyor. Bu miktarla geçen seneki karını ikiye katlayacak olan Güney Koreli şirket, bu yıl marka sırlamasında da 17’incilikten 9’unculuğa yükselerek de bunun işaretini vermişti.

Haberin Devamı

Analistler,  üçüncü çeyreği rekor karla kapatan şirketin son çeyrekte de benzer performans ortaya koymasını bekliyor.

Samsung’un açıklaması Seul borsasında işlem şirket hisselerinde de yüzde 1.5’lik artış sağladı.

İsviçreli Credit Suisse bankası, Samsung’un Temmuz-Eylül arasında Galaxy ürünlerinin tanıtımı için tahmini 2.7 milyar dolar harcadığını açıkladı. Samsung’un bu seneki kar hedefi ise 25 milyar dolar.

Yaklaşık 20 milyon Galaxy S3 satan Samsung’un mobil bölümünün kazancı tüm grup karının 3’te 2 sini oluşturuyor.

Samsung’un elektronik pazarındaki en büyük rakip Apple, 219 milyar dolarlık akıllı telefon rekabetinde Güney Koreli şirketin en çok öne çıkan Galaxy S3 modeline iPhone 5 ile cevap vermeye çalışıyor. Ancak, piyasaya çıktığı ilk hafta 5 milyon adet satılmasına rağmen harita gibi bazı uygulamalarındaki aksaklıklar nedeniyle, i Phone 5 bu rekabette beklendiği kadar öne çıkamıyor.

Haberin Devamı

Samsung, Apple’ın açtığı patent davasını kaybetse de marka değeri dünyada bu yıl 17’incilikten 9’unculuğa yükseldi ve 32.9 milyar dolar oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!