Sahurda davulu ‘cep’ler çalıyor

Güncelleme Tarihi:

Sahurda davulu ‘cep’ler çalıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2013 00:00

Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan imsakiyeler akıllı telefonlarla birlikte ‘cebe’ taşındı. Kullanıcıları davul ve top sesiyle uyaran yeni nesil akıllı imsakiyeler, ramazanın ilk gününden indirilme rekorları kırdı.

Haberin Devamı

Uygumala mağazalarında bulunan onlarca farklı ‘akıllı’ imsakiye, yüzbinlerce kullanıcı tarafından indirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı saatlere göre geliştirilen uygulamalarda, duvarlara asılan imsakiyeler gibi sahur vakitleri, iftar vakitleri ve bayram namazı saati gibi sıkça kullanılan bilgiler yer alıyor. Bulundukları şehire göre seçim yapabilen kullanıcılar, sahur ve iftar vakitlerine göre alarm kurabiliyor. Bu alarmlarda, sahur da davul, iftarda ise top sesi bulunuyor. Bunun yanı sıra uygulamalarda geri sayım için bir gösterge bulunuyor. Bu özellikle iftar ve sahur vakitleri için ne kadar bir süre kaldığı görüntülenebiliyor.

ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Türkiye’deki son 1 yılda hızla artan akıllı telefon sayısı, ramazan uygulamalarının da indirilme sayısını çığ gibi büyüttü. Uygulama geliştiricilerden aldığımız bilgilere göre akıllı imsakiyeler, ramazanın ilk gününden yüz binlerce kez indirildi. Uygulama mağazalarında yer alan ‘Ramazan 2013’ bir günde yaklaşık 200 bin kez, ‘Ramazan İmsakiyesi 2013’ yaklaşık 70 bin kez ve ‘İftar 2013’ uygulaması yaklaşık 50 bin kez indirildi. Ancak bu uygulamaların dışında App Store ve Google Play’de birçok Ramazan uygulaması bulunuyor. Uygulamaları tasarlayan geliştiricier, Ramazan’ın ilk günü indirilen akıllı imsakiye sayısının geçen yıl toplamını geride bıraktığını belirtiyor. Uygulama geliştiricilerden aldığımız bilgilere göre geçen yıl ramazan ayı toplamında indirilen uygulaması sayısı bu yıl ramazanın ilk gününden iki katına ulaştı. Uygulama geliştiriciler, bu rakamın Ramazan ayı sonuna kadar milyonlar seviyesine çıkacağını öngörüyor. Ramazan uygulamaları şu anda iPhone ve Android işletim sistemli akıllı telefonlarda ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!