Sahtesini nasıl ayıracağız

Güncelleme Tarihi:

Sahtesini nasıl ayıracağız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 11:41

Büyük ikramiyeyi 30 milyon olarak belirleyen Milli Piyango sahteciliğe karşı önlemleri artırdı. İlk kez Merkez Bankası’nın güvenlik teknikleri kullanılarak para gibi biletler basıldı

Haberin Devamı

Milli Piyango İdaresi, bu yıl sahtecilere karşı Merkez Bankası’nın taktiklerini kullandı. Filigranlı özel kağıtlara basılan biletler ışığa tutulduğunda, içinde Milli Piyango amblemi görülüyor. Ayrıca sol üst köşesindeki MP amblemiyle sağ alt köşedeki talih kuşu, sahteciliği önlemek için özel turuncu mürekkeple basılıyor. Milli Piyango biletleri, Merkez Bankası Banknot Matbaası’nda basılıyor. Büyük ikramiyenin 30 milyon lira olarak belirlendiği özel çekilişte 1 adet 5 milyon, 5 adet de 1’er milyon lira dağıtılacağını belirten Milli Piyango Dairesi Başkanı Ekrem Gürsoy, biletlerin sahtelerinden ayrılması için bazı tedbirler aldıklarını söyledi.

TALİH KUŞU LOGOSUNA DİKKAT

Bilet alanların, sol üst köşesindeki Milli Piyango amblemiyle, sağ alt köşedeki talih kuşuna dikkat etmelerini isteyen Gürsoy bunların basımının sahteciliği önlemek için özel turuncu mürekkeple yapıldığını vurgulayarak “Bunu görsünler” dedi. Bilet almak isteyenlerin Milli Piyango ruhsatı taşıyan seyyar ve sabit bayileri tercih etmelerini tavsiye eden Gürsoy, şunları söyledi: “Milli Piyango biletleri güvenlik açısından para değerinde. Filigranlı özel kağıtlara basılıyor. Biletlerimizin içinde Milli Piyango amblemi görülür, ışığa tutulduğunda. Vatandaşlarımız daha basit bir yöntemle sahte olup olmadığını anlayabilir. Milli piyango biletimizin sol üst köşesindeki milli piyango amblemiyle sağ alt köşedeki talih kuşumuzun özel mürekkeple turuncu renkle sahteciliği önlemek için basımı yapılıyor.

Haberin Devamı

TARİHİN EN BÜYÜK İKRAMİYESİ

Mili Piyango İdaresi tarafından bu yıl için belirlenen 30 milyon liralık büyük ikramiye eğer tek kişiye çıkarsa Milli Piyango tarihinde bir defada verilen en büyük ikramiye olacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!