Sahte cep telefonu pillerine dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Sahte cep telefonu pillerine dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2002 12:53

Siemens Mobile, fazla şarj edilmeye karşı cihazı koruyacak güvenlik fonksiyonlarına sahip olmayan taklit cep telefonu pilleri konusunda tüketicileri uyarıyor.

Haberin Devamı

Siemens Mobile, sahte cep telefonu pillerine dikkat çekerek son günlerde yaşanan ve tüketicilerin zarar gördüğü 'cep telefonu pillerinin patlaması' olaylarının taklit piller kullanılmasından kaynaklandığı belirtti.

Kullanıcıları lisanssız ve onaylanmadan üretilmiş, orjinal olmayan pilleri kullanmama konusunda uyaran Siemens Mobile yetkilileri, "Teknik açıdan yetersiz olan bu ürünler, çok fazla şarj etmeye karşı cihazı koruyacak güvenlik fonksiyonlarına da sahip olmadıklarından, ev veya araç şarjlarında uzun sure kalınca patlıyor.

Taklit cep telefonu pillerine Türkiye'nin yanı sıra Almanya'da, Avrupa'nın bazı kesimlerinde ve Asya'da da rastlanıyor. Bu tehlikeli taklit piller Asya'da üretiliyor ve tüketiciler bunları gerçeklerinden ayırdedemiyor" dedi.

Haberin Devamı

Yetkililer, Siemens marka cep telefonu sahiplerini, özellikle de "25" serisi kullanıcılarını, pilleri ve diğer aksesuarları satın alırken ve kullanırken yalnızca orijinal Siemens ürünlerini tercih etmeleri konusunda uyardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!