Sahiller doldu

Güncelleme Tarihi:

Sahiller doldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ege ve Akdeniz sahilleri turist istilasına uğradı. Tatil köyleri, oteller, pansiyonlar tıka basa doldu. Tatilcilere ‘Rezervasyonsuz gelmeyin' uyarısı yapıldı.

Turizmde beklenen patlama nihayet bu yıl gerçekleşti. Plajlarda ‘‘iğne atsan yere düşmez'' dedirten kalabalık oluşurken, özellikle Ege'de tatil geçirmek için önceden rezervasyon yaptırmayanlar hayal kırıklığına uğruyor. Fethiye'den Datça'ya, Bodrum'dan Kuşadası'na kadar her yer tıka basa dolu.

Doluluk oranı yüzde 100

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Yılmaz Mola ‘‘Doluluk oranı yüzde 100'e vardı. Tatilini zehir etmek istemeyenler, rezervasyonsuz Ege sahilinin hiçbir yerine gitmesin. Turist sayısı 1996 'nır rakamlarını geride bıraktı'' diyerek tatilcileri uyardı.

Otobüs bileti bulunmuyor

Bu arada, tatil bölgelerinde ulaşım da çileye döndü. Otobüslerde, uçaklarda biletler kalmadı, ek seferler de yetmez oldu. Muğla Valisi Cemil Serhadlı da, yörede geçen yılın ilk 6 ayında 411 bin 761 kişinin tatil yaptığını, bu yıl aynı dönemde ise yüzde 21 artış göstererek 498 bin 853'e yükseldiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!