Şahenk dünyaya ‘sushi’ yapacak

Güncelleme Tarihi:

Şahenk dünyaya ‘sushi’ yapacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2012 21:55

Yeme-içme sektörüne hızlı giriş yapan Doğuş Holding, bu alanda yatırımlarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk İngiltere’de resmi imzayı atarak, bünyesinde Zuma ve Roka restoranları bulunduran Azumi Group ile yüzde 50 ortaklık kurdu. 6 ülkede faaliyetlerine devam Azumi Group’un 6 ülke ve şehirde 6 Zuma, 3 Roka restoranı bulunuyor. Zuma, Londra ve Hong Kong’daki restoranlarından sonra İstanbul şubesini açmış ardından markasını Dubai, Miami, Bangkok’a da taşımıştı. Doğuş, bu ortaklık ile birlikte yeme içme sektöründe dünya arenasına da adımını atmış oldu.

YENİ MARKALAR

Azumi Group, 2002’de İngiliz şef Rainer Becker tarafından kuruldu. Tokyo’da yaşadığı yıllarda bölgeden etkilenerek Japon mutfağının lüks konseptini yaratan Becker, Arjun Waney ve Divia Lavani ile ortak ilk restoranını 2002’de Londra’da açmıştı. Doğuş Grubu’ndan ortaklıkla ilgili yapılan açıklamada, Azumi Group ile yeni marka ve konseptler üzerine çalışılacağına vurgu yapılırken, şöyle denildi: “Bu ortaklık sonrasında güçlerini birleştiren D.ream ve Azumi Group, Zuma ve Roka restoranlarını yeni uluslararası pazarlara açmak, yeni marka ve konseptler geliştirmek ve farklı coğrafyalarda çoğaltmak üzere işbirliği yapacaklar.”

Haberin Devamı

MODERN JAPON MUTFAĞI

2008’de Ortaköy’de açılan Zuma, Uzakdoğu konseptiyle dikkat çekiyor. Yazın, Boğaz manzarasını ayaklar altına alan terası bulunan restoran, CEO’lar, sosyetik ünlüler ve yabancı işadamları tarafından tercih ediliyor. Aperatif için lounge katı, yemek için suşi bar, robata grill ve açık mutfağın olduğu ana salondan oluşan restoranda, modern Japon mutfağı hakim.

Hızlı büyüyor

AĞUSTOS ayında Kahve Dünyası’na hissedar olan Doğuş Holding, geçtiğimiz günlerde de İstanbul Doors Group’un yüzde 74.25’ini almıştı. Doğuş Restaurant Entertainment and Management (D.ream) Nusr-Et Steakhouse, Kiva, Armani Ristorante ve Go Mongo markaları ile hizmet verirken, yakında hizmete girecek GQ Bar için de çalışmalarını sürdürüyor. D.ream geçtiğimiz günlerde İstanbul Doors Grup’a ortak olarak Da Mario, Vogue, Anjelique, Kitchenette, Gina, Ajia, Zuma, Mama, Carlotta, Poupon, Ca’d’oro, Gigi, Foodist Catering, Tom Aikens Restaurant, Tom’sKitchen, Tom’s Deli, Raika, Wanna Pop markalarını da bünyesine katmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!