Sağlıkta temiz enerji dönemi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkta temiz enerji dönemi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2024 07:00

MLP Care ve Enerjisa Enerji, güneş enerjisi santralı (GES) projeleri için bir araya geliyor. YEO Teknoloji’nin çözüm ortağı olarak katkı sunacağı işbirliği ile Türkiye’nin dört ilinde yedi noktada güneş enerjisi santralları kurulacak.

Haberin Devamı

Santrallarda üretilen elektrik ile MLP Care bünyesindeki hastanelerin enerji ihtiyacı temiz kaynaklardan karşılanacak ve yıllık 73 bin ton karbon salımının da önüne geçilecek. Proje; Çankırı, Yozgat, Sivas ve Gaziantep illerindeki yedi noktada GES projelerinin kurulması ve işletilmesini kapsıyor. GES’lerin kurulu gücü yaklaşık 75 MWp olacak ve MLP Care’in Türkiye’de hizmet veren 27 Medical Park ve Liv Hospital şubelerinin enerji ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacak. GES’lerde üretimin 2024 yılında başlaması planlanıyor.

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “Enerjide kendi kendimize yetebilmek, dış borcumuza olan etkisini minimuma getirmek, ülkemiz için kendimizi sorumlu gördüğümüz bir konu” diye konuştu.

KARBON SIFIR HEDEFİ

MLP Care Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Usta, “GES projesi sürdürülebilirlik çalışmalarımız için önemli bir adım olacak. Bizi karbon sıfır hedefimize bir adım daha yaklaştıracak. Bu proje sadece şirketimiz için değil, ülkemiz ve dünyamızın geleceği için de son derece önemli. Örnek olması en büyük temennimiz” derken YEO Teknoloji’nin CEO’su Tolunay Yıldız ise, “YEO’nun güneş enerjisi santralları alanında 1000 MW’ın üzerinde proje geliştirme ve anahtar teslim kurulum tecrübesi bulunuyor. YEO’nun bu alanda devam eden 20 projesinin gücü 200 MW’ı aşıyor” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!