Sağlık turizminin devleri TUSHİD adıyla dernekleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Sağlık turizminin devleri TUSHİD adıyla dernekleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2006 00:00

Türkiye’nin önde gelen sağlık kuruluşları, dünyada hızla büyüyen sağlık turizmi pastasından Türkiye’nin daha fazla pay alabilmesi için ilk kurumsal adımı attılar. Eylem planına göre ilk olarak (TUSHİD) Türkiye Uluslararası Sağlık Hizmetleri Derneği kuruluyor.

DÜNYA sağlık turizmi döviz girdisi payını büyütme konusundaki kararlılığını sürdüren Türk sağlık sektörü, ortak stratejiler geliştirme ve tek çatı altında hareket etmek konusunda başlattıkları çalışmalarda ilk toplantılarını yapıp kurulacak derneğin temellerini attılar. Türkiye’deki sağlık turizminin ilk temsilcileri arasında yer alan Dünya Göz Hastanesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Amerikan Hastanesi’nden Tolga Güngör, Acıbadem International’dan İlyas Benveniste, Hayat Hastaneleri grubundan Hakan Yılmaztürk, Byomed’den Bahar Kutlu, Medline, Jinemed Sağlık Merkezlerinden Nihan Çakıcı, Dentistanbul Diş Hastanesinden Deniz Kurdoğlu, Memorial’dan Murat Beyaz ve Dünyagöz Grubu İş Geliştirme Direktörü Selin Yıldırım Peker katıldılar.

TANITIM HAMLESİ: Toplantıda ortak eylem çatısı oluşturmak için daha önceden kurulması kararlaştırılan ’TUSHİD’ Türkiye Uluslararası Sağlık Hizmetleri Derneği’nin ilk adımları atıldı. Sektörün en önemli ihtiyaçlarından biri olan uluslararası platformda doğru ve güçlü temsil edilme işini yerine getirecek bir derneğin kurulmasının tanıtım açısından da hayati derecede önem taşıdığı görüşü benimsendi. Ayrıca hastane temsilcileri dernekte görev alacak komitelerin belirlenmesi ve ortak çalışma platformu oluşturarak görev dağılımlarının nasıl yapılacağı konularını da görüştüler.

HAYAL DEĞİL: Temsilciler, toplantı sonrası Türkiye’yi sağlık turizmi ülkesi haline getirmenin hayal olmadığı ortak açıklamasını yapıp ’’Daha önce yapılanların aksine Healtex tarafından gerçekleştirilen ilk Sağlık Turizm fuarında özel sağlık sektörü, bir araya gelip kendini ilk kez ifade edebilme imkanı bulmuştur. Bu fuarla çok ciddi bir adım atılmış ve sektörün umutlarını güçlendirilmiştir. Kurma aşamasında olduğumuz Türkiye Uluslararası Sağlık Hizmetleri Derneği’nin desteği ve yönlendirmesi ile de yabancı alıcılarla daha yakın bir iletişim içinde olacağız. 28 Eylül 2007’de yapılacak Healtex fuarının bir öncekine oranla çok daha kapsamlı ve organize yapılmasına çalışacağız" dediler.

VİYANA&LONDRA: Dünya Göz Grubu İş Geliştirme Direktörü Selin Peker, Türkiye’de sağlık sektörünün kalitesini dünyaya ortak bir çatı ve logoyla anlatabilmenin aynı zamanda güçlü bir yapının göstergesi olduğunu belirterek "Tüm bu çalışmalarımızda Turizm ile Sağlık bakanlıklarının desteği çok önemli yer teşkil etmektedir. İlk toplantıdan çıkan kararlardan biri de 12 Aralık 2006’da Viyana, 8 Şubat 2007’de Londra ’da yapılacak 2.Healthex Medical Tourism workshoplarına topluca katılma olmuştur" dedi.

MEDİKAL KATALOG: Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Genel Sekreteri ve Avrupa Hastane Yöneticileri Birliği’nin Türkiye Temsilcisi olan Yaşar Yıldırım ise Danışma Kurulu Başkanlığını yaptığı Türk Healtex Sağlık Turizm fuarının tanıtımının Avrupa, Rusya, Balkanlar ve Arap ülkelerinde yapılacağını söyledi. Yıldırım ayrıca, "Hazılanacak Turkish Healtcare Group isimli medikal turizm kataloğu ve www.turkishhealtcare.com sitesi ile de eşzamanlı olarak Almanca, Arapça, İngilizce ve Rusça yayınlarak 4 lisanda Türk hastanelerinin uluslararası platfomda tanıtımına katkıda bulunacak. Bu web sitesi anı zamanda Türk sağlık turizminin uluslararası alanda on-line gazetesi olacak. Kataloğun her sayısında 60 sağlık kuruluşu ve hastaneye yer vermeyi planlıyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!