Sağlık turizminin ’alıcı’ devleri geliyor

Güncelleme Tarihi:

Sağlık turizminin ’alıcı’ devleri geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2006 00:00

Travelextra’nın organizsyonu ile, Türkiye’deki sağlık kuruluşları, hastaneler, yabancı hasta tedavi etme konusunda Avrupa, Rusya ve çevre ülkeler ile rekabetini geliştirmenin hazırlığı içinde. Türk sağlıkçıları ile turizmcileri yaklaşık 5 milyar dolarlık "dünya sağlık turizmi pazarı" pastasından pay alabilmek için ortak çalışacak.

Uzun bir süredir dünya standartlarında hizmet vermeye başlayan, özel Türk hastaneleri ile spa otelleri, 15-17 Eylül’de Hilton Fuar alanında Travelextra tarafından gerçekleştirilecek Healtex Türkiye Sağlık Turizmi Fuarı’nda gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Sağlık bakanlığı, Turizm bakanlığı, Agis Sigorta, Dünya Göz Hastaneleri Grubu, Türk Alman Sağlık Vakfı ve Özel Hastaneler Derneği’nin de fuarın sponsorları arasında.

AB PAHALI: Ülkemizde yılda ortalama 15.000 yabancı sigortalıya hizmet sunan Agis Türkiye Genel Müdürü Savaş Avcı, Avrupa’da bekleme sürelerinin artmasıyla yabancılarda Türkiye’de tedavi olma eğiliminin giderek arttığını söyledi. AB ülkelerinde sağlık hizmetlerinin Türkiye’ye oranla çok daha pahalı olduğuna değinen hastane yöneticileri ise özellikle tüp bebek, diş, göz, saç ekme, estetik, kalp ve her türlü ameliyat için giderek artan bir taleple karşılaşıldığına da işaret ederek, ülkemizin yılda ortalama 40-50 bin yabancı hastaya hizmet verebilecek düzeye ulaştığını açıkladılar. Dünya Göz Hastaneleri Grubu İş Geliştirme Direktörü Selin Yıldırım Peker ise Avrupalılar’ın artık gözlerini, Türkiye’ye emanet edecek güveni sağlamış olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek "Özellikle son üç yılda grubumuzun, her ay artan ciddi bir yabancı hasta potansiyeli oluştu. Büyük çoğunluğu da başta Hollanda ve Almanya olmak üzere Avrupa’dan geliyor. Hastanemizin teknolojik alt yapısı, hizmet kalitesi ve fiyatlarının uygunluğu yabancılar açısından önemli bir tercih sebebi oluyor" dedi. Fuarın bir katını özel hastanelere ikincisini de yerli, yabancı Spa&wellness otellere ayrıldığını belirten Avcı "Türk Alman Sağlık Vakfı yöneticileri Dr.Yaşar Bilgin ve Avrupa-Türkiye Turizm İş konseyi Başkanı Hüseyin Baraner’in ciddi katkıları ve 11 yıllık birikimle yaptığımız organizasyonla yabancı sağlık turizmi acenta, sigorta şirketi ve doktoru, alıcı konumunda İstanbul’da ağırlayıp katılımcılarla biraraya getireceğiz. Fuara şimdiden 15 modern Türk hastanesinin katılma kararı aldı" dedi.

300 YABANCI ALICI: Almanya, İsviçre ve Hollanda, Almanya, Rusya, İngiltere, Özbekistan, Kazakistan, Ukrayna gibi ülkelerden seyahat acentası ve doktorların katılımcılarla görüşmek üzere fuara geleceğini belirtti. Hüseyin Baraner ve Yalçın Avcı, fuarda bir panel düzenlendiğini da ifade edip "Agis’in de katkılarıyla, AB ve sağlık sorunları, Spa Oteller için Sağlık sigortası, turist sağlığı gibi konular ele alınıp değerlendirilecek. Medikal Direktörü Dr. Bülent Göker de uluslararası rekabet, hasta hareketliliği, hastalara ulaşım ve yurtdışı hastanelerle entegrasyon konularını Türkiye’de ilk kez tartışmaya açacak. Ayrıca yabancı sigorta şirketlerinin temsilcileri ile hastane direktörleri ve Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr.Yaşar Bilgin konuşmacı olacak" dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!