Sabancı: Serdengeçti neden devam ettirilmedi anlayamadık

Güncelleme Tarihi:

Sabancı: Serdengeçti neden devam ettirilmedi anlayamadık
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2006 13:14

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, görev süresi dolan Merkez Bankası Başkanı Süryya Serdengeçti'nin yeniden bu göreve getirilmemesini eleştirdi ve "Başarılı bir Merkez Bankası Başkanının neden görevine devam ettirilmediğini anlamış değiliz. Hükümet atama sürecini daha sağlıklı olarak yönetebilirdi" değerlendirmesi yaptı.

Ömer Sabancı, 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'ın TÜSİAD'ı ziyaretinin ardından gazetecilerin Merkez Bankası Başkanı ataması sürecinde yaşanan sorunlara ilişkin sorularını yanıtladı.

Sabancı, "Merkez Bankası Başkanı atamasına ilişkin tartışmalar var. Hükümet Merkez Bankası Başkanı atamasında başarılı yönetim sergiledi mi?" sorusu üzerine, Merkez Bankası'nda başkanlık görevinde devamlılık ve istikrarın ön planda bulunduğunu, Merkez Bankasının görevinin ise fiyat istikrarını sağlamak olduğunu söyledi. Serdengeçti'nin bu konuda başarılı olduğunu belirten Sabancı, "Dolayısıyla başarılı bir Merkez Bankası Başkanının neden görevine devam ettirilmediğini anlamış değiliz" dedi.

HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

Ömer Sabancı, başkan atamasında hükümetin başarılı olup olmadığına ilişkin soruyu yanıtlarken de bir Merkez Bankası Başkanının görevini hiçbir boşluk bırakmadan asaleten yeni başkana devredebileceğini kaydederek, "Bu konuda ne hazırlık yapılması gerekiyorsa onu yapacak kadar zaman vardı. Sonuç olarak hükümet atama sürecini daha sağlıklı olarak yönetebilirdi" diye konuştu.

Erdem Başçı'nın eşinin türbanlı olmasının kendilerini ilgilendirmediğini dile getiren Ömer Sabancı, yeni başkanın da Serdengeçti'nin politikalarını devam ettirerek, fiyat istikrarını kalıcı kılması dileğinde bulundu.
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç ise Sabancı'nın Merkez Bankası Başkanı atama süreciyle ilgili sözlerine katıldığını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!