Sabancı İngilizlere, İngilizler Türklere sattı

Güncelleme Tarihi:

Sabancı İngilizlere, İngilizler Türklere sattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 10:15

Teknoloji perakendeciliği sektöründe faaliyet gösteren Electro World'ün hisseleri 1.5 ay içerisinde ikinci kez el değiştirdi ve bu kez tamamı Bimeks'e satıldı. Temmuz ayında şirketin yüzde 40 ortağı olan Esas Holding, hisselerini şirketin çoğunluğuna sahip olan Dixons Retial’e devretmişti.

Haberin Devamı

Bimeks'ten KAP'a gönderilen açıklamaya göre, Bimeks Electroworld İç Ve Dış Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin yüzde 100'ünü temsil eden payların tamamını 6 milyon TL bedel ile satın almak için DSG European Investments Limited / İngiltere ( Dixons Retail Plc iştiraki ) ile hisse devir anlaşması imzaladı. Satınalma bedeli 2 yılda ve 2 eşit kısımda ödenecek.

Yapılacak Rekabet Kurumu başvurusunun olumlu neticelenmesi halinde devir alma sürecinin 2013 yılı sonuna kadar tamamlanabileceği planlanıyor.

Electroworld Türkiye'de 22 farklı ilde 14 büyük mağaza ve 18 franchise mağaza ile faaliyet gösteriyor. Satın alınmanın gerçekleşmesi ile Bimeks'in mevcut satış alanı 85 bin m2'ye, mağaza adedi 114'e, faaliyet gösterilen şehir sayısı ise 49'a yükselecek.

TEMMUZ'DA EL DEĞİŞTİRMİŞTİ

Haberin Devamı

Dört yıldan beri Türkiye’de bulunan teknoloji marketi Electro World Türkiye’nin Yüzde 40’ına sahip olan Hacı Sabancı ve bünyesinde Pegasus Hava Yolları’nı bulunduran Esas Holding, Temmuz ayında hisselerini şirketin çoğunluğuna sahip olan Dixons Retial’e devretmişti. Böylece hisselerin tamamı İngilizlere geçmişti.

BAKMADAN GEÇME!