‘S&P’nin başında edebiyatçı var’ tartışması çıktı

Güncelleme Tarihi:

‘S&P’nin başında edebiyatçı var’ tartışması çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2011 00:00

ABD’nin ‘AAA’ olan kredi notunu ‘AA’ya düşüren S&P’nin Genel Müdürü John Chambers, bir anda dünyanın en çok konuştuğu yöneticilerden biri oldu. ABD’nin notunu ilk indiren yönetici olarak finans tarihine geçen Chambers’ın, eğitim durumu da ayrı bir tartışma konusu açtı.

Haberin Devamı

Chambers’ın ekonomi eğitimi almamış olması, ABD’nin not indirimi ile ilgili yaşanan ‘2 trilyon dolar hesaplama hatası’ tartışmasına yeni bir boyut kazandırdı. Sanat ağırlıklı Grinell Üniversitesi’nden mezun Chambers’ın, edebiyat alanında master yaptığı hiç bir zaman ekonomi eğitimi almadığı kaydediliyor.  Chambers ise, ABD’nin gelecekte notunun düşürülme olasılığının 3’te 1 olduğunu söyleyerek tartışmalara farklı bir noktadan yaklaştı. Chambers, “Gelecek altı ile 24 ayda ABD ekonomisine ilişkin koşullar değişmez, ABD’nin mali pozisyonu daha da kötüleşir ya da siyasi tıkanıklık artarsa, kredi notunun indirilmesi olasılığını üçte bir oranında görüyoruz.”

Chambers, ABD’nin kredi notunun yeniden ‘AAA’ya yükselmesi için “Washington’da daha fazla uzlaşmanın yanı sıra en sonunda federal borcun ekonomideki payının düşmesi ve istikrarın gerektiğine işaret etti.

PİYASALARIN ATEŞİ SÖNMÜYOR

MERKEZ'DEN DOLARA MÜDAHALE

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!