S&P Hong Kong'un kredi notunu düÅŸürdü

Güncelleme Tarihi:

S&P Hong Kongun kredi notunu düşürdü
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 24, 2002 14:18

Amerikan kredi derecelendirme kurumu Standard and Poor's şirketi, Hong Kong'un yerel, ulusal para birimi cinsinden uzun vadeli kredi notunu, süregiden mali baskılar nedeniyle durağandan negatife, AA-'ye çevirdi.

Haberin Devamı

Standard and Poor's'dan (S&P) yapılan açıklamaya göre, bununla birlikte, Hong Kong'un döviz cinsinden uzun vadeli kredi notu istikrarını koruyup, A+'da kaldı.

S&P, Hong Kong'un gelecekteki kredi derecelerinin, bu ülke hükümetinin mali açıklarla başarıyla başederken, diğer yandan iyi dengeli makroekonomik politikayı sürdürmesine bağlı olacağını bildirdi.
   Â
HONG KONG EKONOMÄ°SÄ° ZORLANIYOR
 
Hong Kong yapısal mali açık sorunu yaşarken, bu şehir devletinde vergi tabanının darlığı, emlak fiyatlarında düşüşler, bütçede vergi gelirlerini daraltıyor. Ekonomide yeniden yapılanma sürerken, büyüme hızı da yavaşladı.

S&P'ye göre, Hong Kong'un bölgesindeki ve dünya ticaretindeki aracı rolü ve Kıta Çin'i için merkez olma rolü de giderek zayıflıyor. Hong Kong'un imalat sanayii tabanı 10 yıl önce Çin'e kaydığı gibi, şimdi de hizmetler sektörü tabanı Kıta Çin'ine transfer olurken, ekonomik ve sosyal güçlükler, işsizlik artıyor, emlakta arz fazlası beliriyor.

Haberin Devamı

Hong Knog'da emlak fiyatlarının 1997'ye kıyasla yüzde 60 düşmesi refahı, gelirleri eritiyor, tüketicinin güvenini sarsıyor, bu durumun yakın vadede düzelmesi beklenmiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!