Rus Polonsky 7 yıldızlı Sungate’i Rixos’a devretti

Güncelleme Tarihi:

Rus Polonsky 7 yıldızlı Sungate’i Rixos’a devretti
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2009 00:00

Rus Mirax Grubu, daha önce 340 milyon dolara Cengiz İnşaat’tan satın aldığı Antalya’daki Sungate Port Royal Oteli’ni Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Rixos’a sattı.

ANTALYA’da 7 yıldız statüsündeki Sungate Port Royal Otel’i iki yıl önce 340 milyon dolara satın alan Rus işadamı Sergei Polonsky, ekonomik kriz nedeniyle oteli, Fettah Tamince’ye ait Rixos Grubu’na devretti. Elindeki gayrimenkuller ile özel uçağı ve teknesi dahil bir çok malını satışa çıkararak içinde bulunduğu mali krizi aşmaya çalıştığı bilinen Mirax Grup Başkanı Sergei Polonsky’nin doğum gününde kalıp beğendiği ve 2 yıl önce rekor bir fiyat ile Cengiz İnşaat’tan satın aldığı Türkiye’nin ilk 7 yıldız statüsündeki oteli, yeniden bir Türk grubun işletmesine geçti. Daha önce Rus kaynaklı haberlere göre 100 milyon dolara satışa çıkarılan otelin Genel Müdürlüğü’ne Rixos Grup sahibi Fettah Tamince’nin yönetim kadrosundaki Cem Uzan atandı. Göreve başlayan Uzan, satış ya da işletme devri
/images/100/0x0/55ead4c5f018fbb8f8997e3c
ile ilgili açıklamanın Rixos Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince tarafından yapılacağını söyledi. "Fettah Bey açıklamayı haftaya kendi yapacak. Beni sadece otelin deposundaki mallar ile demirbaşların sayımı için görevlendirdi. Onun için geldim ve 2 gündür sayım için çalışıyoruz. Otel satın mı alındı, yoksa sadece işletmesi mi alındı bilmiyorum" diyen Uzan, göreve resmi olarak 1 Nisan’dan itibaren Genel Müdür olarak başlayacağını söyledi. Rixos Grup CEO’su İrfan Demirok da şimdilik satışla ilgili olarak açıklama yapmayacağını, işlem tamamlanınca durumu kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Eski patron kimdi

Mirax Grup Başkanı Sergei Polonsky, 4.35 milyar dolarlık servetinden önemli kayıplar yaşayarak milyarderler listesinden çıktı. Rus emlak kralı Polonsky, 2007 yılında doğum gününü kutlamak için geldiği 7 yıldız statüsündeki Sungate Port Royal Otel’e hayran olunca 340 milyon dolar verip oteli satın almıştı. Polonsky’nin, bu satışlardan elde edeceği parayı, yarım kalmış inşaat işlerini tamamlamak için kullanacağı konuşuluyor.

Özel limanı olan ve 250 bin metrekare arazi üzerine kurulu otel, Kemer’de Beldibi bölgesinde yer alıyor. Otelde toplam 17 ayrı tipte 1094 oda ve 3 bin yatak bulunuyor. Kumsalı 1 kilometre olan otelde 18 bin metrekare üzerine kurulu 14 açık, 2 de kapalı yüzme havuzu yer alıyor. Tesis, World Luxury Hotel adlı organizasyon tarafından 2007 yılında dünyanın en iyi SPA oteli seçildi. Otelin bazı odaları 360 derece dönüyor. Türkiye’nin 7 yıldız statüsündeki ilk oteli Sungate Port Royal’in ardından Rixos Grubu, Türkiye’nin ikinci 7 yıldızlı oteli Rixos Premium’u Belek’te açmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!