Romanlar için ’İlle de bir iş olsun’ projesi

Güncelleme Tarihi:

Romanlar için ’İlle de bir iş olsun’ projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 10:17

İşsiz ve mesleği olmayan Roman vatandaşlar için istihdam garantili kurs açıldı. İzmir’de 100 Roman iş makinesi operatörü olarak yetiştirilecek.

Haberin Devamı

İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, Romanlar’ın en büyük sorunu olan istihdama bir ölçüde çözüm bulmak amacıyla Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen ’Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı"nı hayata geçireceklerini söyledi. Dernek tarafından yürütülen ’İlle de bir olsun’ projesi için 107 bin Euro’luk bütçe hazırlandı. AB hibe kredisi ile yapılan bu bütçe ile İzmir’de 100 Roman, iş makinesi operatörü olarak eğitilecek. Eğitimde 26 saat teknik, 12 saat iş makinesi üzerinde bilgi verilecek. Eğitim sonrası uygulanan sınavdan geçerli not alanlar istihdam edilecek. 

İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cıstır, istihdam imkanı için İŞKUR, müteahhit dernekleri ile görüşmeler yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: 

"Romanlar’ın istihdam ayrımcılık gibi sorunları var. Buna çözüm arıyoruz. AB hibe kredisi ile hayata geçirilen ’İlle de bir iş olsun’ projesini bu kapsamda geliştirdik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı destek veriyor. İzmir’de kentsel dönüşüm alanlarının fazla olması, konut yapımı ve müteahhitlik faaliyetlerini artıracağı için iş makinesi operatörlüğü kursu açtık. Yerinde eğitimi savunduğumuzdan Romanlar’ın yoğun yaşadığı ilçelerde Konak, Karşıyaka, Buca, Torbalı ve Bergama’da bu eğitim verilecek. B sınıfı ehliyeti olan herkes başvurabilir. Sınavı geçen 100 kişinin işi garanti olacak. Bu aynı zamanda dahil etme projesidir."

İş Kulübü kurarak, Romanlar’ın istihdam kaynaklarına ulaşılabilirliklerinin artırılması adına kariyer danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmaları için destek vereceklerini belirten Cıstır, mülakat teknikleri, beden dili ve iletişim becerileri, özgeçmiş hazırlama teknikleri gibi kişisel gelişim eğitimleri ve danışmanlık hizmetleri de sunacaklarını söyledi. Cıstır, Toplumda Romanlar’a karşı önyargıları engelleme, farklılıklara saygı, kayıtlı istihdama katılımın önemi gibi konularda farkındalığı artırmak amacıyla seminer ve çalıştay düzenleyeceklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!