Renualt'nun yeni ticari araçları tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Renualtnun yeni ticari araçları tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2007 14:18

Renualt Mais Genel Müdür İbrahim Aybar, hafif ticari araç pazarının 2007'de geçen yılın seviyesinde gerçekleşmesini beklediklerini, pazarın yüzde 40-42'sinin hafif ticari araçlardan oluşabileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Renault'nun yeni ticari araç ürün gamının tanıtımında konuşan Aybar, 1994 yılında başlayan hafif ticari araç pazarının Türkiye'de daima büyüme gösterdiğini, 2006 sonunda pazarın yüzde 40'ının hafif ticari araçlardan oluştuğunun görüldüğünü ifade ederek, geçen yıl 244 bin 618 hafif ticari araç satıldığını, Türkiye'nin hafif ticari araç üretimi ve potansiyeli açısından çok önemli bir durumda olduğunu söyledi.

Aybar, Avrupa'da ticari araç yelpazesinde uzun yıllardır birinciliğini koruyan Renault'nun Türkiye pazarında 9 yıldır binek otomobil pazarı liderliğini sürdürdüğünü, binek ve hafif ticari araçlardan oluşan toplam otomotiv pazarında da ikinci sırada yer aldığını kaydetti.

Türkiye'de 25 noktada Renault Profesyonel hizmeti verildiğini ve bu noktalarda toplam ticari araç satışlarının yüzde 50'sini gerçekleştirdiklerini ifade eden Aybar, 2009'a kadar nokta sayısını 35'e çıkararak toplam ticari araç satışlarının yüzde 70'ini bu noktalarda gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Aybar, hafif ticari araç pazarının 2007'de geçen yılın seviyesinde gerçekleşmesini beklediklerini ifade ederek, pazarın yüzde 40-42'sinin hafif ticari araçlardan olabileceğini ve yeni ürünlerle bu yıl daha iddialı olduklarını kaydetti.

Şu anda 4x4 modelleri bulunmadığını ve Renault'nun 2009 kontratında önemli yeniliklerin söz konusu olduğunu ve bunların arka arkaya gündeme geleceğini belirten Aybar, ne zaman taşınacaklarına ilişkin bir soru üzerine de şunları kaydetti:
“Her an olabilir. 210 günlük süre başlamıştı. Hem Avrupa, hem Anadolu yakasını değerlendirmekteyiz. Henüz kesin birşey yok. Gelen tekliflere bakıyoruz. Tercih edeceğimiz yer Renault ve Oyak'ın standartlarına uygun konumu itibariyle de cazibe getirecek şekilde seçilecektir.”

Aybar, Zincirlikuyu'daki Karayolları ve İETT arazilerinin metrekare fiyatlarının yüksekliğine dikkat çekilerek, “Keşke bu araziler satıldıktan sonra biz de satsaydık dediğiniz oldu mu” şeklindeki soru üzerine de, böyle bir durumunun söz konusu olmadığını, arazileriyle ilgili çok başarılı bir ihale gerçekleştirildiğini ve değerinde satıldığını düşündüklerini söyledi.

MASTER VE TRAFFIC

Renault Mais Ürün Sorumlusu Umur Sarkan da, 1998'den beri 20 bin 363 Master, 2004'ten itibaren de 7 bin 530 Traffic satışı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, bu yıl 5 bin civarında Master ve 1700-2000 civarında da Traffic aracı satmayı hedeflediklerini kaydetti.

Haberin Devamı


Yeni Traffic modellerinin 33-40 bin YTL, Master'in de 32-48 bin YTL fiyat aralığında satışa sunulacağını bildiren Sarkan, geçen yıl 25 bin 603 hafif ticari araç satarak yüzde 10,5 pazar payına sahip olduklarını, 2007'de de bu oranda bir satış beklediklerini söyledi.

Renault Traffic Multix ve 9+1 minibüs ile Renault Master aluminyum kasa ve kamyonet versiyonlarında üst yapı firması olan ARGEN'in genel müdürü Ali Atalay ise, 1999'dan geçen yılın sonuna kadar yaklaşık 10 bin 645 Traffic ve Master aracın üst yapısını tamamladıklarını, bunun firmalarının yüzde 60-70'lik kapasitesinin kullanımı anlamına geldiğini kaydetti.

Atalay, Türkiye'de ticari araçta önemli bir üst yapı dönüşüm işi olduğunu belirterek, Renault ve diğer firmalarla bazı projeleri bulunduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Verilen bilgiye göre, Renault ticari araç modellerinden Traffic ve Master'i yeniledi, Traffic 9+1 minibüs versiyonunu ürün gamına ekledi. Kango ürün gamını da benzinli motor seçenekli Kango Multix ile genişletiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!