Renault artık maço otomobil üretecek

Güncelleme Tarihi:

Renault artık maço otomobil üretecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

RENAULT'un Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Oyak Yönetim Kurulu Başkanı Manuel Gomez, 2000'li yıllarda Renault'un Maço otomobiller üreteceğini açıkladı. Düne kadar Renault'un yumuşak hatlı, kadınsı ve güzel otomobiller ürettiğini belirten Gomez, ‘‘Artık Renault otomobilleri, köşeli hatlı, şık, zarif ve maço olacak’’ dedi.

Renault'un tüm dünyada imajını yukarı çektiğini söyleyen Gomez, ürün gamındaki yenilikler, pazarlama stratejisi gibi konularda yenilikler yaptığını kaydetti. Renault'un 90'lı yıllarda kullandığı ''Yaşanacak Otomobiller' sloganının da bu yeni dönemde ''Renault Otomobiller Yaratır'' şeklinde değiştiğini ifade etti.

Türkiye'de pazar şartlarının hızla değiştiğini kaydeden Gomez şöyle devam etti:

‘‘Türkiye Avrupa'ya yaklaştıkça bazı fırsatlar yakaladığı gibi zorluklarla da karşılaşıyor. Renault müşterilerinin kafasında Renault otomobillerinin eski jenerasyon olduğu ve Alman otomobilleri gibi kaliteli olmadığı gibi bir yanlış düşünce vardı. Müşterilerimizin bu değerlendirmesi doğru değil bunu düzeltmeye çalışıyoruz. Biz Türk imalatçısı olmaktan gururluyuz. Unutmayın ki Almanya'da üretilen araçları da Türkler yapıyor. Ayrıca Bursa fabrikamız Renault fabrikaları arasında kaliteli üretim konusunda 1 ya da 2'nci sırada yer alıyor. Bu Türk müşterilerin kafasındaki düşüncenin yanlış olduğunu gösteriyor.

Oyak Renault'un Megan Vagon'la başlayan daha sonra Clio Symbol'le devam eden ihracat çalışmasının süreceğini kaydeden Gomez, ithalatla ihracatı dengelemeye çalıştıklarını, ileride bir ya da iki modelin Türkiye'de üretilip Avrupa ülkelerine ihracatıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Gomez, Bursa'daki fabrika'da ticari bir araç üretiminin de planlandığını kaydetti.

Mais’te yeni yapılanma

OYAK Holding'in yeni Genel Müdürü Coşkun Ulusoy'un Renault Mais'te gerçekleştirdiği yeniden yapılanma çalışmalarını değerlendiren Gomez, yapılan değişiklik kararlarının iki ortak tarafından beraberce alındığını söyledi. Gomez sözlerini şöyle sürüdürdü: ''Bir süre önce dostum Nihat Özdemir sağlık sorunları nedeniyle Oyak Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmak zorunda kaldı. 5 yıl içinde birlikte çok iyi çalıştık. Şimdi yeni bir müdür atandı. Yeni Genel Müdür şahsiyetli, kararlı, hızlı ve uzman biri. Renault'un iştiraki olmayan Oyak kuruluşlarında da anında kararlar aldı. Bir benzer kararda Renault Mais'te alındı. Eski Genel Müdür Onur Baytok da şirkete kendi katkısını yapmıştır. ''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!