Reklam dünyasından Ali Tara’ya veda

Güncelleme Tarihi:

Reklam dünyasından Ali Tara’ya veda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2004 01:22

Akciğer kanseri nedeniyle 6 yıldır tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde geçtiğimiz Salı günü ölen ‘Ali Desidero’ ve ‘Tokai’ reklamlarını yaratıcısı, reklam dünyasının duayen yönetmenlerinde Ali Tara, dün son yolculuğuna uğurlandı.

Reklam ve sinema dünyasının ünlülerinin de katıldığı Ali Tara’nın cenazesi, Teşvikiye Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Teşvikiye Camii’ndeki törende taziyeleri 21 yıllık eşi Lale Tara, kızkardeşi Süeda Tara ile kayınvalidesi Hale Kuntay kabul etti.

Cenazeye katılan reklamcı Alinur Velidedeoğlu, Ali Tara’nın iyi bir insan olmasının yanında çok iyi bir reklamcı olduğunu belirterek, ‘Türkiye’yi dünyaya tanıtmak için çok mücadele etti. Enerjisiyle önemli işlere imza attı. Aslında o geride bıraktığı eserlerle hep yaşayacak ve anılacaktır’ dedi.

Serdar Erener ise, ‘Çok saygı duyduğum ve beğendiğim bir insandı. En iyiyi yapmak için inanılmaz bir enerjiye sahipti’ diye konuştu.

1 Ocak 1949 doğumlu olan Ali Tara, Türkiye’de reklam dünyasında ilk akla gelen isimlerden birisiydi. Ali Tara, İstanbul Konservatuvarı’nı bitirdikten sonra New York Üniversitesi’nde mastırını tamamladı ve uzun yıllar yurt dışında yaşadı. Sanatçı Ayfer Feray ve Gazeteci Samim Tara’nın oğlu olan Ali Tara, iş ve hayat arkadaşı Lale Tara ile 21 yıldır evliydi.

Ali Tara’nın reklam dünyasında özel bir çizgi haline gelen ve kendisine, gerek ulusal gerekse uluslararası boyutta çeşitli ödüller getirmiş olan başlıca çalışmaları şunlardı: 1991-2001 yılları arasında Tara, ‘Kristal Elma Ödülleri’nde 9 kez büyük ödül aldı: Lassa ‘Slalom’(1991), Tokai ‘Zenci’ (1992), Yapı Kredi ‘Pardon’ (1993), Yapı Kredi ‘Asker’ (1994), Derby ‘Ali Desidero’ (1994), Garanti ‘Sucu Çocuk’ (1995), Garanti ‘Taksi’ (1996), BP Super V ‘Kamyoncu’(1998).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!