Rekabet Kurulu, UN Ro-Ro'yu KKR şirketinin devralmasına izin verdi

Güncelleme Tarihi:

Rekabet Kurulu, UN Ro-Royu KKR şirketinin devralmasına izin verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2007 16:12

Rekabet Kurulu, Ulusoy Nakliyat Ro-Ro (UN Ro-Ro) İşletmeleri A.Ş'nin hisselerinin Kohlberg Kravis Roberts & CO (KKR) şirketi tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurulunun, geçen hafta yaptığı toplantıda aldığı kararlara göre, Kurul, “U.N. Ro Ro İşletmeleri A.Ş., U.N Gemicilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., U.N Deniz Taşımacılığı A.Ş., U.N Deniz İşletmeciliği A.Ş., Köprü Denizcilik ve Ro Ro Taşımacılığı A.Ş.” hisselerinin Kohlberg Kravis Roberts & Co tarafından devralınması işlemine onay verdi.
Kurul, satışa ilişkin Uluslararası Nakliyeciler Derneği ve Çağdaş Uluslararası Nakliyat ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılan şikayet ve taleplerin ise reddine karar verdi.

KKR'nin, U.N Ro-Ro İşletmeleri A.Ş'nin yüzde 97,6 hissesi ile iştirakleri U.N Deniz Taşımacılığı A.Ş, U.N Deniz İşletmeciliği A.Ş ve U.N Gemicilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (U.N Ro-Ro Grubu) çoğunluk hisselerini (sırasıyla yüzde 98,125, yüzde 99.25 ve yüzde 98,875) satın almak için nihai anlaşma Ekim ayında imzalanmıştı.
Anlaşmayla U.N Ro-Ro Grubu'nun toplam değerinin, şirketin nakit ve borcu hariç, 910 milyon avro olarak belirlenmişti.

DİĞER KARARLAR

AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Tic. ve San. A.Ş.'nin yüzde 51.9 oranındaki hissesinin Velios Limited tarafından devralınması işlemine de izin veren Kurul, Maxit Holding AB'nin kontrolünün Compagnie de Saint Gobain tarafından devralınması işlemini de olumlu karşıladı.

Sagra Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün ihale yoluyla devredilmesi işleminin 1998/4 sayılı Tebliğ çerçevesinde izne tabi olmadığına karar veren Kurul, HSBC Bank A.Ş. ve Tekstil Bankası A.Ş. arasında akdedilen “HSBC-Tekstilbank Advantage Kredi Kartı Programı'nın Kullanımı İşbirliği Sözleşmesi”ne 22 Ağustos 2007 tarihinden itibaren bireysel muafiyet tanınmasını kararlaştırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!