Rekabet Kurulu’ndan Adabank’ın satışı için ‘izne gerek yok’ vizesi

Güncelleme Tarihi:

Rekabet Kurulu’ndan Adabank’ın satışı için ‘izne gerek yok’ vizesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

Rekabet Kurulu, Adabank A.Ş. hisselerinin, TMSF tarafından yapılan ihalede ihalede en yüksek teklifi veren G Capital Danışmanlık A.Ş.’ye devredilmesi işleminin izne tabi olmadığına karar verdi.

Haberin Devamı

Kurulun dünkü kararları Kurumun internet sitesinde yayımlandı. Kurul, iygili kararında; 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun ilgili maddesi ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca haczedilen ve Kemal Uzan, Cem Cengiz Uzan, Murat Hakan Uzan, Yapı ve Ticaret, Ayşegül Uzan, Basıntaş Anadolu Basın End., Bahattin Uzan, Melahat Uzan, Yavuz Uzan, Rumeli Holding, Merkez Yatırım, Doğan Kardeş Mat, Neşriyat A.Ş., Matbataş Matbaacılık, ve Hayat Yayınları’na ait Adabank hisselerinin satışı için TMSF tarafından yapılan ihalede en yüksek teklifi veren G Capital Danışmanlık A.Ş.’ye devredilmesi işleminin 4054 sayılı Kanun ve ilgili tebliğde öngörülen pazar payı ve ciro eşiklerinin aşılmaması nedeniyle izne tabi olmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

Borusan Otomotiv’e uyarı

Rekabet Kurulu, Borusan Otomotiv İthalat ve Dağıtım A.Ş.’nin Türkiye distribütörlüğünü yaptığı BMW marka araçların bakım ve onarım hizmetlerinde kullanılan muayene makinesi ve makineye ilişkin eğitimleri özel servislere sağlamayarak rekabeti kısıtladığı iddiası üzerine yapılan incelemede de muafiyet tanınmayacağını kararlaştırdı ve sözleşmenin ilgili tebliğ ile uyumlu hale getirilerek 60 gün içinde Rekabet Kurumuna tevsik edilmesi gerektiğine karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!