Real, 2 milyar dolarlık ciro hedefiyle açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Real, 2 milyar dolarlık ciro hedefiyle açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Metro'nun perakende mağazacılık zinciri Real Hipermarket Zinciri, yıllık 2 milyar dolarlık ciro hedefiyle Türkiye'ye geldi. İlk Real Mağazası mart ayında Ankara'da açılacak. Mağaza sayısı 2005 yılına kadar 30'u bulacak.

Türkiye pazarını toptancı hipermarketiyle tanıyıp yerleşen Alman Metro Grubu, şimdi de Real adlı hipermarket zincirini getirdi. Metro Grubu'na bağlı Real Hipermarket Zinciri, ilk mağazasını mart ayında Ankara'da açacak. Real Hipermarketler Zinciri Genel Müdürü Servet Topaloğlu, açacakları her mağaza için yıllık ciro hedeflerinin 100 milyon mark olduğunu söyledi. Topaloğlu, 2005 yılında 30 mağazayla 2 milyar dolarlık yıllık ciroya ulaşacaklarını bildirdi.

Servet Topaloğlu, Türkiye'de sektörün önde gelen ilk üç firmasından biri olmayı planladıklarını söyledi. Türkiye'de perakendecilik sektörünün yeni yeni geliştiğini belirten Topaloğlu, 500 metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren süpermarketle, 10 bin metrekarelik bir alanda açılan hipermarket arasında fark olduğunu vurguladı.

40 BİNDEN FAZLA ÜRÜN

Real hipermarketlerinin en az 10 bin metrekare kapalı mağaza ve çok geniş otoparklarıyla 40 binden fazla ürün çeşidiyle hizmet vereceğini kaydeden Topaloğlu, ‘‘İyi kaliteyi, bol çeşidi, hijyenik ortamda, uygun fiyatla müşteriye sunacağız’’ dedi. Uygun arazi bulmakta zorluk çektiklerini belirten Topaloğlu ilk mağazalarını Ankara'da açmalarının nedenini de buna bağladı. Topaloğlu bu konuda şunları söyledi:

‘‘Mağaza açabilmek için 100 dönümlük yere ihtiyaç var. İstanbul'da bu büyüklükte arazi bulmak biraz zor. Ayrıca biz İstanbul'da ilk olmayacaktık. Kararımızda bunun da etkisi oldu. Önceliği diğer illere veriyoruz. Ankara'nın ardından Gaziantep ve Adana'da mağaza açtıktan sonra İstanbul'a geleceğiz. Hedefimiz Türkiye'nin değişik yörelerinde yılda en az üç mağaza açmak. Her hipermarketten beklediğimiz ortalama ciro yaklaşık 100 milyon mark ve istihdam edeceğimiz personel sayısı ise 500 civarında olacak.’’

Geçen yıl 62 milyar mark ciro, 131 bin çalışanı ve 3 bin 200 mağazasıyla Avrupa'nın en büyük uluslararası perakende ve toptan mağazacılık zinciri Metro AG'nin perakende mağazacılık zincirini oluşturan Real'in yıllık cirosu 11 milyar marka ulaşıyor.

MİGROS'LA ORTAKLIK

Topaloğlu, ‘‘Migros, Metro'ya ortaklık kurdu. Bu ortaklığın Real'i de etkilemesi söz konusu. Yönetim yapınız buna göre değişecek mi?’’ sorusunu şöyle yanıtladı:

‘‘Real'in Türkiye'ye gelişi daha önce kararlaştırılmıştı. Migros-Metro ortaklığıyla ilgili bütün bürokratik izinler çıkıp, yürürlüğe girdikten sonra elbette yönetim yapımızda değişiklik olacak.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!