Ralli şampiyonu Mitsubishi EVO VI 36 milyara Türkiye'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Ralli şampiyonu Mitsubishi EVO VI 36 milyara Türkiyeye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2000 00:00

Ufuk SANDIK
Haberin Devamı

DÜNYAYI saran Mitsubishi EVO VI fırtınası ağustos ayından itibaren Türkiye'de esmeye başlayacak. Dünya Ralli Şampiyonası'nın son dört yıldır değişmeyen galibi Tommi Makinen'in kullandığı Evo VI'nın asfalt versiyonu, ağostos ayından itibaren Pilsa Otomotiv tarafından Türkiye'ye ithal edilecek.

Evo VI Makinen Edition RS II, agresif, hızlı ve çevik yapısıyla, ralli heyecanını yollara taşıyor. Evo VI'nın performansıyla yükselen adrenalin, seri ve çevik bir otomobil kullanmanın heyecanıyla, sürücüye doyumsuz bir sürüş keyfi yaşatıyor. Evo VI 2.0 litrelik intercooler çift kanallı turbocharger motoru 280 beygir güç üretiyor. Araç 0'dan 100 km'ye 4.9 saniyede ulaşıyor. Toplam 1280 kilogram ağırlığındaki Evo VI, dünyanın en hafif metalleri titanyum ve alüminyum karışımından yapılan yüksek stop entegre edilmiş arka rüzgarlığı ile aerodinamiği mükemmel şekilde kontrol ediyor. Bunun yanısıra Evo VI hidrolik destekli direksiyon sistemi, daimi dört tekerden çekiş, klima, SRS sürücü ve yolcu hava yastıkları, momo direksiyon ve immobilizer gibi aranan özelliklerin tümüne sahip.

Mitsubishi Motors Evo VI'yı, yılda yalnızca bir kez 2500 adet sınırlı olmak üzere şubat ayında üretiyor. Ancak ilk kez bu yıl Pilsa Otomotiv'in talebi doğrultusunda temmuz ayında da bu otomobillerin üretiminin yapılmasına karar verildi. Sınırlı sayıda üretilen Evo VI'lardan Türkiye'ye ilk etapta 15 adet getirilecek. Fiyatı 58 bin dolar olan (yaklaşık 36 milyar lira) Evo VI modellerinin tümü şimdiden satıldı.

KISALAR...

TEMSA Otobüs Grubu, İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği'nin organize ettiği ve 94 üye firmanın katıldığı ‘‘Dayanışma ve Kaynaşma Yemeği’’'ne sponsor oldu. .

SKODA Auto, Çek Cumhuriyeti'nin en iyi şirketi seçildi. 1994’den bu yana düzenlenen Çek Cumhuriyeti'nin en başarılı kuruluşunu belirlemeyi amaçlayan ankette Skoda Auto birinci oldu.

GOODYEAR, yüzyıllık bilgi birikimi ve deneyimlerini satış kadrosu ve bayileriyle paylaşıyor. Goodyear Eğitim Merkezi'nde lastiğin tarihçesi, teknoloji ve satışyöntemleri hakkında eğitim veriliyor.

DOĞUŞ Ağır Vasıta'nın distribütörlüğünü yaptığı Scania ile İspanyol Irizar'ın işbirliğinde üretilen Century otobüsleri piyasaya sunuldu. Century, Avrupa güvenlik standartlarına uyumlu.

TOYOTA Tarabya, Türkiye'de ilk defa yapılan 1. Boya ve Kaporta Teknisyen Becerisi yarışmasında, boya alanında birinci oldu.

BMC, üretimi halen devam eden Levend serisi araçlarına bir yenisini daha ekledi. BMC, 3 yıldır çalışmalarını sürdürdüğü Türkiye'nin ilk Turbo Dizel İntercooler motorlu kamyonetini Levend 80'ni üretti.

BRIDGESTONE, ölümcül kazaların en çok olduğu ‘‘kara noktaları’’ belirten bir haritayı tüketicilere dağıtıyor.

FORD Otosan, 7 yıl önce aldığı Ford kamyonuyla hiç arıza yapmadan 1 milyon 290 bin kilometre yol yapan 18 yıllık şoför İnan Yıldız'ın tüm bakım ve masraflarını üstlendi. İnan Yıldız, Ford kamyonuyla,32 kez dünyayı dolaştı.

Bosch Parkpilot'la

kolay park edin

Ford Otosan'dan

ekstra lüks minibüs

FORD Otosan, Transit Traveller'la birlikte ticari araçta lüks devri başlatıyor. Uzun yolculuklardan, okul servislerine, hafta sonu gezintilerinden turistik gezilere kadar, yolcularına yüksek konfor sunan Transit Traveller, T 12 ve T 15 modelleriyle ekstra lüks arayanlara sesleniyor. 2000 yılı için sınırlı sayıda üretilen Traveller, koyu renk camları, çift ton gri boyası, özel süs çeşitleri, yeni jant kapakları, iki aşama katlanabilen arka koltuğu, yeni koltuk döşemeleri, sürücü ve yolcu kol dayanakları, özel radyo kasetçaları ve isteğe bağlı klimasıyla ticari araçlara konfor getiriyor.

Sürücü hariç 11 kişi taşıyabilen T 12'nin, daha önce 70 beygir olan 2.5 litre hacimli dizel motoru, şimdi 76 beygir gücünde. Sürücü hariç 14 kişi taşıyabilen T 15'in, 2.5 litre hacimli turbo dizel motoru ise 100 beygir gücünde. Her iki modelde opsiyonel olarak 114 beygir gücünde benzinli motor bulunuyor.

Tofaş-Fiat ikinci el otomobile marka veriyor

TOFAŞ-Fiat, ikinci el otomobil satışında yeni bir marka uygulamasına başlıyor. ‘‘Autoexpert’’ markası verilecek ikinci el otomobiller ilk etapta 11 Autoexpert bayiinde satışa sunulacak. 1997 yılında sadece İtalya'da 35 bayi ile başlayan pilot uygulama bugün, 13 Avrupa ülkesi ve Brezilya'da 1400 satış noktasında uygulanıyor. 0-5 yaş arasında en çok 100 bin km. yol yapmış ve ağır hasara uğramamış herhangi bir marka araç, Autoexpert bayileri tarafından, 160 nokta testten geçiriliyor. Otomobilin sorunsuz olduğuna dair verilen sertifika ile Autoexpert markası alıyor. İlk olarak, bir yıl veya 20 bin km. anaparça garantisi veriliyor. Ayrıca Autoexpert otomobili satın almak isteyenler Koç Fiat Kredi'nin finansman hizmetlerinden de yararlanabilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!