Rahmi Koç ‘şeref koltuğu’na çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Rahmi Koç ‘şeref koltuğu’na çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2001 02:07

Koç Holding'de 2002 Mart ayında yapılacak yönetim değişiklikleri şimdiden netleşiyor. Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, yerini büyük oğlu Mustafa Koç'a bırakarak, babası Vehbi Koç'un 83 yaşında oturduğu ‘Şeref Başkanlığı’ koltuğuna geçecek.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, 2002 Mart ayından itibaren görevini büyük oğlu Mustafa Koç'a devrederek, ‘‘Şeref Başkanlığı’’ koltuğuna oturacak.

Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç, 1984 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı oğlu Rahmi Koç'a devrederek Şeref Başkanı olduğunda 83 yaşındaydı. Rahmi Koç ise 71 yaşında Şeref Başkanı olacak. Babası Vehbi Koç'tan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı 54 yaşında devralan Rahmi Koç, bu görevi oğlu Mustafa Koç henüz 41 yaşındayken teslim ediyor.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç'un uzun süredir holdingin tepesinde profesyonel olarak çalışmak yerine, Vehbi Koç gibi Şeref Başkanı olmak istediği biliniyor.

41 yaşındaki Mustafa Koç, Eylül ayı başından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Temel Atay'ın kendisine verdiği görev ve projeler doğrultusunda çalışmalarını sürdürerek, başkanlık koltuğuna hazırlanıyor.

MUSTAFA KOÇ KİMDİR?

2002 Mart ayından itibaren 100'e yakın şirket ve 46 bin çalışana sahip Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlenecek Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Koç, 1960 doğumlu. 1984 yılında George Washington Üniversitesi işletme bölümünden mezun oldu. Çalışma hayatına grup bünyesindeki Tofaş Oto'da satış elemanı olarak başladı. 1986'da Kofisa Trading Satış Müdürü, 1989'da Ram Dış Ticaret Genel Müdür Yardımcısı oldu. 1992 yılında Koç Holding Sanayi, Enerji, Ticaret Şirketleri Başkan'a Yardımcı görevine getirildi.

1994'de Koç Holding İnşaat ve Maden Grubu Başkan Yardımcılığı'na, 1996'da İnşaat ve Maden Grubu Başkanlığı'na atandı. Mart 2001'de Koç Holding Yönetim Kurulu Üyeliği'ne getirildi. Eylül 2001'den bu yana da Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Temel Atay'ın kendisine verdiği görev ve projeler doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyesi olan Mustafa Koç, aynı zamanda TÜSİAD Başkan Yardımcısı ve TÜSAD Parlamento İşleri Komisyonu Başkanı. DEİK ve Young President Organization Üyesi, İstanbul Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı ve 1907 Fenerbahçe Kulubü Kurucu Üyesi.

YÖNETİM DEĞİŞİYOR

2002 yılının ilk yarısında Koç Holding'deki yönetim değişiklikleri bununla da kalmayacak. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Hasan Subaşı ile Koç Holding'in CEO'su ve İdare Meclisi Başkanı Vekili Temel Atay yeni yılda 60 yaş sınırlaması nedeniyle emekliye ayrılacak.

Temel Atay'ın görevini, önümüzdeki dönemde Koç Holding CEO Vekili ve Tofaş Grubu Başkanı Bülend Özaydınlı üstlenecek. Hasan Subaşı'nın görevi için de Dayanıklı Tüketim Grubu Başkan Yardımcıları Aydın Çubukçu ve Gündüz Özdemir'in adları geçiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!