Putin’den Antalya’ya Gazprom sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Putin’den Antalya’ya Gazprom sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2012 00:00

SÜPER Lig takımı Antalyaspor’a Rus enerji devi Gazprom sponsor oluyor. Anlaşmanın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in onayından sonra imzalanması bekleniyor.

Haberin Devamı

RUS enerji devi Gazprom, bu sezon Süper Lig’de başarılı bir grafik çizen Medical Park Antalyaspor’a sponsor olmaya hazırlanıyor. Kulübün ana sponsorluğunu üstlenecek Gazprom kulübe 3 milyon Euro’ya yakın kaynak aktaracak. Anlaşmanın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in onayından sonra imzalanması bekleniyor.

BAŞARI, GELİRİ ARTTIRDI

Gazprom yetkilileriyle uzun süredir görüştüklerini açıklayan Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, “Biz de heyecanla Putin’in kararını bekliyoruz. Bu sponsorluk anlaşması hem ticari hem de tanıtım açısından bizim için büyük önem taşıyor. Kulübün böylesine büyük bir sponsorluktan sağlayacağı geliri en iyi şekilde kullanmak gerekiyor. Süper Lig’de bu sezon başarılı işler yapıyoruz. Bu başarı gelir tablomuza da yansıyor. Bunlar bizim için çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

10 SPONSOR VAR

Kırmızı-beyazlı kulübün 10’a yakın sponsoru bulunduğunu dile getiren Hasan Akıncıoğlu, Gazprom ile yapılacak sponsorluk hakkında şu detayları verdi: “Gazprom formada göğüste yer alacak. Takımın isim sponsorluğu bulunmayacak. Ayrıca yeni yapılacak stadyumla ilgili projeler geliştirilecek. Uzun süreli bir anlaşma olacak.”

TURİZME OLUMLU YANSIR

Antalya’nın Rusya ile olan turizm ilişkilerine de değinen Hasan Akıncıoğlu, şu açıklamayı yaptı: “Antalya’ya her yıl 3 milyon Rus turist geliyor. Burası Ruslar tarafından çok iyi bilinen bir il. Gazprom’da Rusya’nın en büyük şirketi. Bu sponsorluk anlaşması Antalya’nın turizmine de katkı sağlayacaktır. Bu anlaşmadan sonra turizm gelirleri artacak. Özellikle Ruslar Antalya için önemli bir gelir kalemi.”

Doğalgaz’ın yüzde 60’ı Gazprom’dan

ÖNÜMÜZDEKİ günlerde imzalanması beklenen sponsorluk anlaşmasında Gazprom ve Türkiye arasındaki doğalgaz ticariti de etkili oldu. Türkiye’nin doğalgazının yüzde 60’ını karşılayan Gazprom, 2011’da 25.9 milyar metreküp doğalgaz sattı. Bu rakam 2010 yılında 17.5 milyar metreküp civarındaydı. Gazprom, Forbes’ın dünyanın en büyük enerji şirketleri sıralamasında ikinci konumda. Bu listede Gazprom, Exxon Mobil, BP ve Shell gibi diğer enerji devlerinin önünde yer alıyor. Gazprom, 2011’de 40 milyar dolar net kar ile enerji şirketleri arasında da bir rekora imza attı.

Haberin Devamı

45 milyon  liralık kulüp

ANTALYASPOR’un 45 milyon liralık bütçesi bulunduğunu anlatan Antalyaspor Hasan Akıncıoğlu, “Gelir-gider dengemizde çok büyük bir açık bulunmuyor.
Antalyaspor her sezon mütevazi bütçesiyle Süper Lig’in değişmez kulübü oldu. Bu sezona çok iyi başladık. Futbolcu giderlerimiz bütçemizin yarısını oluşturuyor” dedi.

Gazprom: Görüşmeler sürüyor

SPONSORLUKLA ilgili olarak açıklama yapan Gazprom yetkilileri, “Henüz net bir şey yok. Şuan için kulüple görüşmeler sürüyor” denildi. Gazprom’un
Alman Bundesliga’da Schalke 04 ve Rusya Ligi’nde Zenit ile sponsorluğu bulunuyor.

Antalyaspor sponsorları

· Medical Park
· Aksa
· Spor Toto
· Ceysu
· Rixos
· Adopen
· Puma
· Efor
· Genpa
· Odeon Tours


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!