Promosyonculardan 'yardım edin' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Promosyonculardan yardım edin çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2013 12:25

Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (PROMOTÜRK) Başkanı Esad Ahmet Özdem, promosyon yasakları yüzünden üç ayda bir üretici bir firmanın kapısına kilit vurduğunu öne sürdü. Özdem, hükümetten yardım beklediklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

PROMOTÜRK Başkanı Esad Ahmet Özdem, 19-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen PROMOTÜRK Fuarı’nın son gününde açıklamalarda bulundu.

Geçen yılki fuarda 4 gün içinde toplam 6 bin ziyaretçinin kayıtlara geçtiğini belirten Özdem, bu yılki fuarın ilk üç gününde 7 bin 500 ziyaretçiye ulaştıklarını söyledi. Ziyaretçilerin yüzde 10’unun yurtdışından olduğunu da ifade eden Özdem, “Afrika’dan Kafkaslar’a, Ortaasya’dan Avrupa’ya dünyanın birçok yerinden ziyaretçileri stantlarımızda görmüş olmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

Özdem, bu yılki fuarda tam anlamıyla nokta atışı yaptıklarını ve fuara konuyla ilgili insanların geldiğini söyleyerek, “Bu işin kaliteli ve keyifli bir yere gelmesinin büyük mutluluğu içindeyiz” dedi.

Haberin Devamı

‘CANIMIZ YANIYOR, BAŞBAKANIM DUY SESİMİZİ’
Dünyanın hiçbir yerinde benzeri görülmeyen yasağın, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) tarafından promosyon sektörüne uygulandığını öne süren Özdem, bu yasakların bir an önce kaldırılmasını istedi.

Özdem konu ile ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Kısa bir süre önce EPDK Başkanı Hasan Köktaş’ı ziyaret ettik. Köktaş, bizi dinledikten sonra hak verdi ancak sorun hala ortada. Yasağa dayanak olarak Çin’den getirilen kalitesiz malları gösteriyorlar. PROMOTÜRK üyeleri olarak biz Çin’den ürün getirmiyoruz ki. Tam tersi kendi imkanlarımızla, herhangi bir destek olmadan yurtdışına ihracat yapıyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı değil, kemiği de kesiyor. Canımız yanıyor. Üç ayda bir üretici firmalarımızdan biri kapanıyor. Birilerinin çocukları bir yerlerde mağdur olduklarında nasıl davranılıyorsa bizim mağduriyetimiz de öyle giderilsin. Buradan Sayın Köktaş’a, Enerji Bakanı Sayın Taner Yılmaz’a, Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’e ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum: Yeter artık, çözün şu sorunumuzu, kaldırın şu anlamsız yasağı. Filler tepişirken arada çimenler ezilmesin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!