Promosyonculardan kadınlara iş imkânı

Güncelleme Tarihi:

Promosyonculardan kadınlara iş imkânı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2015 01:27

Promotürk Derneği, sosyal sorumluluk kapsamında sığınma evlerindeki kadınlara iş imkânı yaratacak proje geliştirmek için kolları sıvadı. Dernek ayrıca Koruncuk Vakfı ile birlikte Bolluca Çocuk Köyü’nde korunma ihtiyacında olan çocukları tahsilli ve iş sahibi bireyler olarak hayata hazırlamak için çalışmalara başladı

Haberin Devamı

Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (PROMOTÜRK), sosyal sorumluluk kapsamında bir dizi kararlar aldı. Geçen hafta Tekstilkent’te yer alan Ramada Plaza Otel’de gerçekleşen seminerde bir araya gelen dernek üyeleri, Başkan Ercan Güler’in önerilerine tam destek verdi.

Promotürk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Güler, kadın istihdamı ve çocukların iş hayatına hazırlanması konularında sosyal sorumluluk projelerine başlayacaklarını söyledi. Başkan Güler, yeni projelerle ilgili şunları söyledi: “Koruncuk Vakfı ile birlikte yürüttüğümüz bu projede Bolluca Çocuk Köyü’nde korunma ihtiyacında olan çocukları, yani Koruncukları tahsilli ve iş sahibi bireyler olarak hayata hazırlarken, biler de Promotürk Derneği olarak onların bazı ihtiyaçlarını karşılıyor olacağız. Ayrıca kitap ayracı, Koruncuk Kupası gibi materyalleri satarak gelir elde etmeye çalışıyorlar. Biz de mümkün olduğunca sattıkları bu ürünleri, mümkün olduğunca ücretsiz ya da indirimli olarak onlara tedarik etmeye çalışıp, destek veriyor olacağız. Amacımız; zorda kalan bu çocuklar için Bolluca Köyü gibi yerlerin artması ve bu konuda kamuoyu oluşturulması yönündedir. Konuyla ilgili sosyal sorumluluk kampanyalarına destek olarak, başka kurumlara da örnek olmak istiyoruz”

Haberin Devamı

KADIN SIĞINMA EVLERİNE MAKİNE VERECEĞİZ
Sığınma evlerinde kalan kadınlar için de önemli bir proje üzerinde çalıştıkların anlatan Güler, Tekstilkent’te yer alan Ramada Otel’de yaptığı açıklamada sözlerini şöyle sürdürdü: “Sığınma Evleri Kadın İstihdamı Projesi kapsamında belirleyeceğimiz bir ya da birkaç sığınma evinde atölye tarzında tahsis edilecek bir odada, kadınlarımızı üretime katmak adına makine hediye edip kendilerini umut yolculuklarına çıkarmak istiyoruz. Sığınma evlerinde kalan kadınlarımızın işe yaramanın vermiş olduğu özgüvenle, hayata yeniden sarılmalarını ve ayaklarının üzerinde durarak yeni hayatlarını kurmalarını sağlama amacındayız. Ve diyoruz ki: ‘Karaya vurmuş bütün deniz yıldızlarını kurtaramayız ama yakınımızdakileri kurtarabiliriz.’”

BAKMADAN GEÇME!