Promosyonculardan "batıyoruz" çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Promosyonculardan batıyoruz çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2013 01:06

Enerji Piyasaları Denetleme Kurulu’nun (EPDK) benzin istasyonlarında promosyona iki yıl önce getirdiği yasak, promosyon imalatçılarını zora soktu. Üreticiler, yasak yüzünden kepenk kapatmak zorunda kaldıklarını aktardı. Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (Promotürk) Başkanı Esad Ahmet Özdem, Hasan Beter isimli bir işadamının girdiği mali zorluk nedeni ile intihar ettiğini ifade ederek “Yeni ölümler olmasın” dedi.

Haberin Devamı

Özdem, akaryakıt sektöründeki poromosyon yasağının kaldırılması için EPDK ile yaptıkları görüşmede, kendilerine hak verildiğini ancak geçen sürede sorunun çözümü adına adım atılmadığını söyledi. Özdem şu açıklamayı yaptı:

Umutlarımız boşa çıktı

“EPDK benzin istasyonlarında promosyon ürünlerini yasakladı. ‘Yapmayın, yasaklamayın, binlerce insan ekmek yiyor’ dedik, dinletemedik. ‘Artık bıçak kemiğe dayandı değil, kemiği de kesiyor. Canımız yanıyor. Üç ayda bir üretici firmalarımızdan biri kapanıyor’ dedik, kulak asan olmadı. Enerji Bakanımız Sayın Taner Yıldız ile görüştük. Sonunda EPDK Başkanı Hasan Köktaş’a derdimizi anlattık. Sektörümüzün yasaklar nedeniyle çok zorda olduğunu anlattık ama sadece bizi dinledi. Yasağın bozuk Çin mallarının ithalatının önüne geçmek için konulduğunu ancak bizi dinleyince mağduriyetimizi de anladığını söyledi. Köktaş’ın yanından umutla ayrılmamıza rağmen geçen sürede yasağın kaldırılması için adım yine atılmadı. Yasakla birlikte atölyesini kapatmak zorunda kalan arkadaşımız Hasan Beter, canına kıymıştı. Yeni Hasan Beterler olmadan bu yasak kaldırılsın istiyoruz.”

Haberin Devamı

Sesimize kulak verin

Özdem, açıklamasının sonunda, sektördeki birçok imalathanenin kapısına kilit vurulduğunu, hatta evinin kirasını, çocuklarının okul servis ücretlerini denkleştiremeyen üreticilerin olduğunu belirterek “Artık sesimize kulak verin” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!