Projesi olanlar başvursun

Güncelleme Tarihi:

Projesi olanlar başvursun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 12:33

"Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz Projesinin" onuncu yıl duyurusu, MİR Teknoloji Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları tarafından Ankara'da yapıldı. Mirmahmutoğulları, yeni buluş ve özgün projesi olanları Haziran sonuna kadar başvurmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Mirmahmutoğulları, “Bize göre Türkiye’de üç tür beyin göçü var; direk beyin göçü, umutsuz beyin göçü ve dolaylı beyin göçü. Bize göre en kötüsü umutsuz beyin göçü yani fikri, projesi olup bunu hayata geçirmek için tüm varlığını ortaya koyan ancak bir yerde tıkanan biliminsanlarının, araştırmacıların, girişimcilerin durumu. Son yıllarda devlet bu anlamda ciddi destekler verse de özellikle özel sektörün bu tip projeleri mutlaka desteklemesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Üniversite öğrencileri, teknisyenler, mühendisler, akademisyenler, özel sektör ve kamu kuruluşu çalışanlarının katılabileceği kampanyaya Haziran sonuna kadar başvurulabilecek. Mirmahmutoğulları, tarım, tıp, enerji, yapı, savunma sanayi ve akışkan taşıma teknolojilerinin öncelik kapsamına alındığını belirterek, başvurucularda aranan şartları şöyle özetledi:

Haberin Devamı

"Katılacak projelerde, projenin kampanya konularından en az biriyle örtüşmesi, özgün-patentleşebilir vasıfta olması, müellifinin muhakkak tüm süreçte yer alması, müellifin projenin çıktıları ile motive olma hedefinin olması ve projenin endüstriye uygulanabilir olması şartları aranacak. Başvurular internetten alınarak, ön değerlendirme ve ek bilgi talebi yapılacak. Daha sonra finale kalanlarla yüz yüze görüşmelerde bulunulacak. Sonuç bildirimi sonrasında, iş birliği modeli görüşmeleri ve sözleşmenin oluşturulması ile süreç sonlanacak."

BİR ÇOK PATENT ALINDI

Bilimsel kriterlerle uyuşmadığı için 'devridaim makineleri' şeklinde tarif edebilecek icatlar ve eksik bilgi gönderimi ile gelen projeler kabul edilmeyecek. Başvuru sahiplerinin mümkünse daha önce bir patent ofisine müracaat edip, kanuni güvence alarak sonrasında firmayla temasa geçmesi tercih ediliyor. Projenin desteklenip desteklenmemesine bakılmaksızın patent ofisi müracaat masraflarını ise Dizayn Grup/ Mir Teknoloji Holding üstlenecek.

Aynı zamanda Uluslararası Teknoloji Birliği’nin (UTB) başkanlığını yürüten Mirmahmutoğulları , Dizayn Grup/ Mir Teknoloji Holding’in teknoloji geliştiren ve yenilikler üreten Ar-Ge temelli karakteri ile örtüşen kampanya ile bugüne kadar onlarca proje için patent alındığını ve birçoğunun endüstriye kazandırıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Kampanya ile aynı zamanda Türkiye’nin bölgesel olarak hem eğitim hem de bilimsel üretim değerlerini arttırmayı hedeflediklerini belirten Mirmahmutoğulları, “Katılan projeleri konularında uzman, seçkin üniversite öğretim üyeleri ve grubumuzun uzman teknik kadrosu tarafından değerlendirerek, önceki kampanyalarda olduğu gibi proje, buluş ve yeni fikirlere destek sağlayacağız, endüstriyel ürün haline dönüştürülmelerine imkân vereceğiz. Bugüne kadar yatırım yapıldığı günkü bedellerle toplam endüstriye dönüşüm maliyeti 35 milyon Liranın üstünde olan 33 proje desteklendi. Sadece kendi teknolojilerini üreten ülkelerin bağımsız olduğuna inanıyoruz ve bu sürecin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!