Premier League’in borcu 3.1 milyar dolara çıktı

Güncelleme Tarihi:

Premier League’in borcu 3.1 milyar dolara çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2010 00:00

Dünyanın en prestijli futbol liglerinden biri olan İngiltere Premier League’de mücadele eden kulüplerin borçları takımların ve ligin geleceğini tehdit ediyor.

20 kulübün toplam borcu 3 milyar 156 milyon dolara ulaştı. Lig ve Avrupa kupalarında başarılı olmak için büyük çaba harcayan ve hedeflerine ulaşabilmek için oluşturdukları güçlü bir kadroları pahalı transferlerle takviye eden Premier Lig kulüpleri ciddi borç yüküyle karşı karşıya kaldı. Şampiyonluğun en önemli adaylarından Manchester United, 716 milyon sterlinlik borcuyla en borçlu kulüp olma özelliğini taşıyor. Dünyanın en zengin kulüpleri arasında yer alan Manchester United’ın finansal yapısı, 2005 yılında ABD’li Glazer ailesinin kulübü borçlanarak 828 milyon sterline satın almasının ardından giderek bozuldu. “Kırmızı Şeytanlar”, ocak ayında kulübün borçlarını finanse etmek için 2017 yılı vadeli 500 milyon sterlin (802,5 milyon dolar) yüksek getirili tahvil satışı yapacağını açıkladı.

Chelsea’nin borcu yok

DÜNYANIN en zengin işadamları arasında yer alan Roman Abramovich, sahibi olduğu Chelsea’ye 700 milyon sterlinden fazla para vererek kulübünü ligin tek borçsuz takımı haline getirdi. Geçen yılı 44.4 milyon sterlin zararla kapatan Londra ekibinin yönetim kurulu başkanı Bruce Buck, kulübün internet sitesinden Aralık ayında yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkileyen küresel krize rağmen 2010 yılına borçsuz girdiklerini kaydetmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!