Post Office, Türkiye’de tatil sigortasına ‘aşırı alkol’ ve trafik kazaları zammı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Post Office, Türkiye’de tatil sigortasına ‘aşırı alkol’ ve trafik kazaları zammı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2011 00:00

İngiltere’nin turizm sigortası alanında faaliyet gösteren önemli şirketlerinden Post Office, Türkiye’yi trafik kazalarının yaygın olması ve her şey dahil seyahatlerin aşırı alkol tüketimini artırması nedeniyle Avrupa bölgesinden çıkardığını bildirdi.

Haberin Devamı

İngiliz Independent gazetesinde yayınlanan haberde, Türkiye’yi seçen İngiliz tatilcilerin, tatil sigortası için Post Office’i tercih ettiklerinde haftada Avrupa için ödenen fiyatın iki katı olan 37 sterlin ödemesi gerektiğine dikkat çekildi. Öte yandan geçen yıl tatil için Türkiye’ye giden İngiliz turist sayısının 2.7 milyon olduğu belirtildi.

Türkiye’de yollar tehlikeli

Türkiye’nin Avrupa listesinden çıkarılarak, ‘Dünyanın geriye kalan bölgeleri’ statüsüne alındığını vurgulayan şirketin sözcüsü James Eadie Eddie, şunları söyledi: “Türkiye ve Mısır’a giden turistlerin başına gelen olayların ardından böyle bir karar aldık. Her iki ülke de tatillerinde her şey dahil sistemini kullanıyor. Ancak bu sistem aşırı alkol tüketimiyle birlikte trafik kazalarını da tetikliyor. Türkiye ve Mısır’ın yolları da İngiltere ile kıyaslandığında oldukça tehlikeli. Bu değişiklik yükselen maliyeti yansıtmak için yapıldı. Şu an uygulanan sigorta poliçesi Türkiye ve Mısır’a giden turistlerin talep ettikleri tazminatı daha çok yansıtıyor.”

Haberin Devamı

Rakipleri karara şaşırdı

Post Office’in rakip şirketi Columbus ve InsureandGo ise Türkiye ve Mısır’ı Avrupa bölgesinde tutmaya devam ediyor. TravelSupermarket.com adlı tatil sitesi yetkilisi Bob Atkinson da alınan bu karara anlam veremediğini tüm sigorta şirketlerinin Türkiye ve Mısır’ı Avrupa’nın bir parçası olarak gördüğünü söyledi. Atkinson, “Post Office, Türkiye’yi Avrupa’dan çıkarmasına karşılık, pek çok yabancı büronun riskli olarak gördüğü Cezayir, Fas ve İsrail’i Avrupa bölgesinde gösteriyor olması ilginç” diye konuştu. Ayrıca haberde, Avrupa tatil sigortası yaptırıp Türkiye’ye gelen 22 yaşındaki Rebecca Thomas’ın mide rahatsızlığı nedeniyle Kuşadası’ndaki bir hastanede tedavi gördüğü ancak Post Office sigorta şirketinin 1400 sterlin tutarındaki masrafları ödemediği ifade edildi. Kararın 15 Temmuz’dan itibaren geçerli olduğu, sigortasını daha önce yaptırmış turistlerin bu karardan etkilenmeyeceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!