Post Bank’ın yüzde 30’u 2.8 milyar Euro’ya Deutsche Bank’a geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Post Bank’ın yüzde 30’u 2.8 milyar Euro’ya Deutsche Bank’a geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2008 00:00

Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank, Post Bank’ın yüzde 29.75 hissesini 2 milyar 790 milyon Euro’ya (3 milyar 910 milyon dolar) satın alıyor.

Deutsche Bank tarafından yapılan açıklamada, düzenleyici kurumların onayı alındıktan sonra Post Bank’ın hisse satışının 2009 yılının ilk çeyreğine tamamlanabileceği belirtilirken, bankanın satın alma işlemi için 2 milyar Euro’luk sermaye artırımına gideceği kaydedildi. Deutsche Bank CEO’su Josef Ackermann, çok cazip şartlarla Almanya’nın önde gelen bir bankasına ortak olduklarını belirterek, "Bu finansal yatırım sayesinde bireysel bankacılık faaliyetlerimizi daha da güçlendirirken, hissedarlarımız için de değer yaratmış olacağız" dedi.

Büyük hissedar olacak

Post Bank’ın bağlı olduğu Deutsche Post’un (Alman Posta İdaresi) CEO’su Frank Appel ise güvenilir bir ortak bulduklarını vurgulayarak, "Bu anlaşma bizim asıl işimiz olan lojistik sektörüne daha da odaklanmamızı sağlayacak" dedi. Yüzde 18’lik ilave hisse opsiyon hakkı alan ve bunu kullanması beklenen Deutsche Bank, Post Bank’ın en büyük hissedarı olacak. Bonn’da 1990 yılında kurulan Postbank’ın toplam varlıkları 203 milyar Euro’yu buluyor. Geçen yıl 870 milyon Euro kár eden ve toplam gelirleri 4.25 milyar Euro’ya çıkan Postbank’ın borsadaki toplam piyasa değeri 7.6 milyar Euro’yu buluyor. Postbank’ın 14.5 milyon müşterisi bulunuyor.

2 trilyon Euro’luk dev

1870 yılında Berlin’de kurulan Deutsche Bank ise 2 trilyon Euro’yu aşan varlıklarıyla adeta bir bancılık devi olarak dikkat çekiyor. Geçen yıl 6.51milyar Euro kár eden, toplam gelirleri 30.7 milyar Euro’ya ulaşan bankanın, piyasa değeri de 32 milyar Euro’yu aşıyor. 27 bin 779’u Almanya’da olmak üzere 78 bin 291 kişiyi istihdam eden bankanın, 9.7 milyonu Almanya’da toplam 14 milyon müşterisi var.

Almanya’da 1 ayda ikinci satın alma

DEUTSCHE Post bünyesindeki Post Bank’ın yaklaşık yüzde 30’unun Deutsche Bank’a satışı, Alman bankacılık sektöründe son bir ay içinde gerçekleşen ikinci büyük satın alma olarak dikkatleri çekti. Almanya’nın en büyük ikinci bankası ve Deutsche Bank’ın en önemli rakibi Commerzbank, geçtiğimiz ay Dresdner Bank’ı 9.8 milyar Euro’ya satın almıştı. Dresdner Bank, sigorta devi Allianz SE bünyesinde bulunuyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!