Portekiz’le el ele Latin Amerika’ya uzanıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Portekiz’le el ele Latin Amerika’ya uzanıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2006 00:00

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Türkiye ile Portekiz moda endüstrileri arasında çok sıkı bağlar kurulduğunu belirterek, "Bir ucu Latin Amerika’ya uzanacak büyük bir üretim ve pazarlama ağını, Portekiz ile birlikte kurup geliştireceğiz" dedi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Istanbul Fashion 2006 Fuar vesilesiyle sektör için önemli olan bir işbirliğini duyuran Orakçıoğlu, şunları söyledi: "İki sene süren görüşmeler ve ziyaretler sonrasında Türkiye ile Portekiz moda endüstrileri arasında çok sıkı bağlar kuruldu. Bir ucu Latin Amerika’ya uzanacak büyük bir üretim ve pazarlama ağını birlikte kurup geliştireceğiz. Bu fuar, iki ülke arasındaki işbirliğinin somut adımlarının görüldüğü ilk etkinlik olarak önemli. Portekiz’den iki önemli tasarımcı (Julio Torcato ve Miguel Vieira) da fuar süresince eserlerini sergileyecekler. Buna karşılık iki Türk tasarımcısı da (Özlem Süer ve Ümit Ünal) bu yıl Ekim ayında Portekiz Moda Haftasında gösterilerini yapacaklar. İşbirliği çerçevesinde Portekiz’in tarihsel ve kültürel bağlarını kullanarak Latin Amerika’da yeni pazarlara ulaşabilmek istiyoruz."

Almedia: İşbirliği çok önemli

Portekiz Tekstil ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Paulo Nunes De Almedia ise küreselleşmenin böyle işbirliklerini zorunlu kıldığını belirterek "İHKİB ile işbirliğimiz bu çerçevede önemli, daha da gelişeceğini düşünüyoruz. Daha üst düzeyde ürünler geliştirebildiğimiz sürece pazardaki varlığımız sürecektir. Bu açıdan da bu işbirliği büyük önem taşıyor" dedi. Portekiz Moda Haftası Organizasyonu Başkanı Arminda Monteiro da, İstanbul’da bulunmanın ve böyle bir işbirliğinin başlamasının, ürün ve bilgi gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!