Polzler: Konut fiyatları yükselecek

Güncelleme Tarihi:

Polzler: Konut fiyatları yükselecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük gayrimenkul pazarlama şirketi Remax'ın Avrupa, Kanada Yönetim Kurulu Başkanı Frank J. Polzler, deprem sonrası deprem bölgesinde bulunan insanların konut ihtiyacının artacağını ve bu bölgede konut fiyatlarının yükseleceğini söyledi. Remax Türkiye'nin davetlisi olarak İstanbul'a gelen ve Remax çalışanlarına bir seminer veren Polzler, Deprem nedeniyle büyük kayıpların meydana gelmesini önlemek için, hükümetin bundan sonra yapılacak inşaatları çok sıkı denetlemesi gerektiğini belirtti. Polzler, ‘‘ Türk halkının acısını paylaşıyorum. Deprem, sel, hortum gibi doğal afetler dünyanın her yerinde oluyor, ancak gerekli önlemi alanlar bu tip felaketlerden çok az zararla kurtuluyor. Deprem bölgesindeki evleriniz, depreme dayanıklı ve hafif malzemeden yapılmış olsaydı, kaybedilen insan sayısı çok az olurdu’’ dedi.

Polzler, Marmara Bölgesi ile aynı zemin özelliklerine sahip olan Kaliforniya'da 30 milyon kişinin yaşadığını söyledi.

Doğal afet bölgelerinde yapılacak denetimlerin önemine dikkat çeken Polzler, denetimlerin özel deprem ekipleri tarafından yapılması gerektiğini ifade etti.

Deprem felaketi sonrası Türk toplumunun kaçınılmaz olarak büyük bir sarsıntı yaşadığını belirten Polzler, ‘‘Ancak inanıyorumki, en kısa sürede yaralarınızı saracak ve ayağa kalkacaksınız’’ dedi. Yaşanan tüm felaketlere karşın hayatın devam ettiğine dikkat çeken Polzler, deprem sonrası dünyanın her yerinden Türkiye'ye yardım geleceğini ancak depremin zararlarının giderilmesi konusunda esas çabayı Türk halkının harcayacağını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!