Plastik kaydırakta, dünyada üç üreticiden biri Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Plastik kaydırakta, dünyada üç üreticiden biri Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

IŞIN Plastik, Türkiye'de ilk kez vücuda zarar vermeyen plastik su kaydırakları üretmeye başladı. Işın Plastik Genel Müdürü Mahmut Metozade, kendilerinin dışında dünyada sadece iki firma tarafından üretilen plastik su kaydıraklarının mevcut polyester kaydıraklara oranla yaralanma risksini sıfıra indirdiğini söyledi.

ABD'nin en büyük fast-food zinciri grubunun Türkiye'deki çoçuk oyun parklarını üreten Işın Plastik, şimdi de Türkiye'de ilk kez vücuda zarar vermeyen plastik su kaydırakları üretmeye başladı. Işın Plastik Genel Müdürü Mahmut Metozade, kendilerinin dışında dünyada sadece iki firma tarafından üretilen plastik su kaydıraklarının mevcut polyester kaydıraklara oranla yaralanma risksini sıfıra indirdiğini söyledi.

Yurtdışındaki benzerlerinin Türkiye'ye maliyetinin 500 bin dolar civarında olduğunu belirten Metozade, ‘‘Bizim ürettiğimiz plastik su kaydırakları ise 150 bin dolar’’dedi.

Metozade, Türkiye'de 200-300 bin dolar yatırım yaparak tesislerine su kaydırağa kuran kişilere diğer firmaların sadece 1 yıl garanti verdiğini de hatırlatarak, ‘‘Biz plastik su kaydırakları için 5 yıl garanti 20 yıl da ömürü veriyoruz’’diye konuştu.

POLYESTER RİSKLİ

Metozade, plastik su kaydıraklarının bağlantı yerlerinin plastikle kaynak yapılması sayesinde bitiş noklarında ve ara geçişlerde atlama yapmadığını belirterek, ‘‘Şu an piyasada yer alan polyester kaydırakların üzerinde parlaklığı sağlayan bir tabaka var. Bu tabaka zamanla kalktıktan sonra polyesterin fiber dokusu ortaya çıkıp yaralanmalara sebep oluyor. Bizim ürettiklerimizde ise sıyrılma olsa bile altan çıkan malzeme yine plastik olduğu için bir risk unsuru taşımıyor. Yani artık kimsenin sırtı çizilmeyecek’’diye konuştu.

Metozade, Işın Plastik şirketinin diğer bir önemli özelliğinin ise sıfırdan bitişe kadar tüm evrelerinin kendileri tarafından oluşturulduğunu belirterek şöyle konuştu:

‘‘Diğer firmalardan bizi ayıran en önemli özelliğimiz kendi makinamızı kendimiz yapıyoruz. O makinayla yapacağımız ürünlerin kalıplarını kendimiz dizayn edip, üretimi gerçekleştiriyoruz. Yani sıfırından bitişine kadar en ince detayına kadar bütün işlemlerin imalatını biz yapıyoruz. Biz bir buçuk yıl önce plastik çocuk oyun parkları üretmeye başladık ve şu an Türkiye genelinde 300'e yakın yerde bizimi ürettiğimiz parklar yer alıyor. 1999 ciromuz ise 2 milyon dolar olarak gerçekleşti ve bu paranın tümünü yatırım için kullandık.’’

Kebapçılar oyuncak istiyor

ÇOCUK oyun grubu konulan yerlerde cironun arttığını söyleyen Mahmut Metozade, ‘‘Demir bozması oyun gruplarının yerine konulan bu renkli parklar görüntü ve güveninirlik açısından büyük talep alıyor. Arkıt kebapçılar bile bizden bir oyun grubu istiyor’’dedi. Su kaydırağı üretimine başlamalarının sebebinin çocuk oyun parklarına gelen yoğun talep karşısında insanların su kaydırağıda yapabilirmisiniz soruları olduğunu söyleyen Metozade şöyle konuştu: ‘‘Su kaydırağı projesine yeni girdik ve şu an Side ve Ankara'da ilk kez bizim su kayaklarımız monte ediliyor. Bu kaydıraklar istenilen ölçülerde iki gün içinde üretildikten sonra 1 haftada teslim ediliyor. Üretime başlamadan önce bu konuyla ilgili yurtdışını araştırdıktan sonra plastik su kayağı üreten biri Kanadalı biri Amerikan iki firma karşımıza çıktı. Baktık ki çok avantajlı ve güvenilir bir malzeme hemen tasarım ve projeler yapıldı ve üretime geçtik. Bu su kaydıraklarda en önemli unsuru güvenlik sınırları. Bunun dışında talebe göre her türlü ölçüde su kaydırağı üretebiliriz.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!