Piyasalartda sert hareket

Güncelleme Tarihi:

Piyasalartda sert hareket
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2013 17:32

Gelişmekte olan piyasalardan para çıkışları Türkiye'yi de olumsuz etkiledi. Borsadaki düşüş yüzde 3'ü geçerken dolar da 1.97 liraya dayandı. Düşüşün en önemli nedeni ise ABD Merkez Bankası Fed'in bu akşamki toplantı tutanakları öncesinde tahvil alımlarının azaltılacağına ilişkin endişeler.

Haberin Devamı

Merkez Bankası'nın dün aldığı faiz artırım kararının sakin seyreden piyasalar bugün satış ağırlıklı bir seyir izliyor. Özellikle ABD'den gelen ve beklentilerden iyi olan konut verilerinin ardından dolardaki yükselişin hızlandığını belirten Bosphorus Capital Genel Müdürü Murat Salar, "Şu anda piyasada alım iştahını artıracak bir şey yok, aşağı trend sürüyor. Merkez'in aldığı dünkü kararlar da trend değiştirecek kadar güçlü kararlar değil" dedi. Salar, Merkez Bankası'nın politika faizi yolu ile piyasaya mesaj vermesi gerektiğini kaydetti.

Turkish Yatırım Araştırma Müdürü Baki Atılal da Merkez Bankası'nın dünkü kararının ilk etapta olumlu algılandığını ancak Merkez'in üst koridorda artırım yapmasına karşın fonlamayı değiştirmemesinin algılamayı nötr'e döndürdüğünü kaydetti. Atılal, "Piyasalar yurtdışı ile birlikte geriledi. Piyasanın istediği hem 100 milyonluk döviz satım ihalelerinin miktarının yukarı çekilmesi hem de Merkez'in uyguladığı para politikalarının daha anlaşılabilir ve daha basit olması. Para politikalarındaki karışıklık sürdükçe Türkiye'den çıkış da daha hızlı oluyor" dedi.

Haberin Devamı

Borsa günü 69 bin 709 puanla yılın en düşük seviyesinden tamamlarken düşüş yüzde 3.46 olarak kaydedildi. Dolar da yüzde 0.92 artışla 1.9670 TL oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!