Piyasalar en çok ‘dış etki’ altında

Güncelleme Tarihi:

Piyasalar en çok ‘dış etki’ altında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2014 01:16

ATA Finans Grubu CEO’su Murat Demirel, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bu yılki makro dengeleri tehdit etmesini beklemediklerini belirterek, Türkiye için temkinli iyimser olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ata Finans Grubu’nun düzenlediği değerlendirme toplantısında konuşan Demirel, piyasaların yön tayininde yüzde 75 dış, yüzde 25 iç gelişmelerin etkili olduğunu söyledi. Piyasaların nereye gideceğini hiç kimsenin bilemeyeceğinin altını çizen Demirel, “Ancak bugünkü verilerle, düne nazaran daha iyi bir konumdayız diyebilirim. Makro dengeler üzerinde dünyadaki gelişmeler iç gelişmelerden daha çok etkili” dedi.

Portföylerinde bulunan kısa vadeli yabancı yatırımcılardan cumhurbaşkanlığı seçim sürecini “riskli bir süreç” olarak görenlerin de olduğunu kaydeden Demirel, “Ancak uzun vadeli bakan yabancı yatırımcı portföyümüz de var. ‘Seçimleri bir görelim’ havası olsa da yabancı yatırımlar devam ediyor” diye konuştu. Makro ekonomik öngörüleri ile ilgili bilgi veren Ata Yatırım Araştırma Direktörü Cemal Demirtaş da, 2014 yılında dış talepteki toparlanma ile yüzde 3 büyüme beklediklerini belirterek, kurlarda yaşanan yükseliş ve iç talebi daraltmaya yönelik alınan önlemlerle 2014’te cari açıkta düzelme öngördüklerini söyledi. Demirtaş, bu yıl cari açık/GSYH oranının yüzde 7.8’de 6.5’e gerilemesini beklediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Demirtaş ayrıca, borsada fiyat/kazanç oranlarının şu an 10 civarında olduğunu, bunun 12’nin üstüne çıkması durumunda fiyatların pahalı hale geleceğine işaret ederek “Şu an 80,000 endeksi normal” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!