Pixage, Arçelik’ten destek aldı Premier Lig’de 20 stadyuma girdi

Güncelleme Tarihi:

Pixage, Arçelik’ten destek aldı Premier Lig’de 20 stadyuma girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2012 00:00

KoçSistem, sayısal yayıncılıkta önemli yenilikleri içinde barındıran ve 2008’de piyasaya sunulan Pixage ile İngiltere Premier Ligi’de 20 stadyuma girdi.

Haberin Devamı

KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, Galatasaray Türk Telekom Arena ve Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’da yer alan sistem, dünya spor yetkilileri tarafından yakın takibe alındı” dedi. Kurumsal sayısal yayıncılık yazılımı Pixage ile küresel arenada rekabet ettiklerini söyleyen Mehmet Nalbantoğlu, şöyle konuştu: “İngiltere pazarında önemli yere sahip Arçelik’in desteğiyle Premier Lig’de yer aldık. Fenerbahçe Uluslararası Spor kompleksi Ülker Sports Arena Pixage projesi ile geniş kapsamlı Entegre Spor Arenası Yayın Platformu’nu sektöre kazandırdık.”
Bulut teknolojisi
Her hafta çeşitli ülkelerden gelen ilgilileri Ülker Sports Arena ve Türk Telekom Arena’da uygulamaları göstererek bilgilendirdiklerini anlatan Nalbantoğlu, şu bilgileri verdi: “Pixage, Windows Silverlight ve WPF teknolojileri ile geliştirilen sayısal yayıncılık ürünü olmasının yanı sıra sektöre ve kurumların ihtiyacına göre hızla özelleştirilebilen ve esnek yapıya sahip. Türkiye’de Full HD teknolojisi ile geliştirilen sayısal yayıncılık ürünü olan Pixage, dünyada ise bulut teknolojisi üzerinde çalışan sayısal yayıncılık ürünü olma özelliğine de sahip.”

Haberin Devamı

Arena’da  neler var

PIXAGE imzalı son proje Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena oldu. Projenin detaylarını anlatan Koçsistem Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, şu bilgileri sıraladı:
IPTV ve LCD Ekranlar, Central Hung Entegre Dev Ekranlar var.
FIBA onaylı scoreboard kullanılıyor.
Saha kenarı LED reklam panoları yer alıyor.
Dış cephe LED ekran şeridi ve saha içi 360 derece tribün şeridi Pixage tarafından tek merkezden yönetilebiliyor.

Yıl sonuna kadar 8 kulüple anlaşacak

SİSTEMİN bir çok ülkede kullanılabileceğini anlatan Koçsistem Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Can Barış Öztok, “Premier Ligi’de uygulanan Pixage teknolojisi çok önemli. Bu proje spor alanında, Avrupa’nın tek yazılımla en fazla lokasyonda uygulanan sayısal yayıncılık projesi. Yaklaşık 1.5 milyon dolara mal oldu. Premier Lig’de 20 stadyumda uygulanıyor. Kulüpler VIP konuklarına yayın yapabiliyor. 2012’nin sonunda sekiz yeni kulüp ile bu sayıyı 30’a çıkarmayı hedefledik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!