Pieruzzi: Türkiye'nin geleceğine güveniyoruz

Güncelleme Tarihi:

Pieruzzi: Türkiyenin geleceğine güveniyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

DÜNYANIN en yaratıcı firmalarından birisi olarak bilinen 3M'in Avrupa Başkanı Edoardo Pieruzzi, ‘‘Türkiye, sadece Doğu ile Batı arasında bir ticari köprü değil, dünyanın önemli merkezlerinden biri. Biz Türkiye'nin geleceğine güveniyoruz’’ dedi.

3M (Minnesota, Mining and Manufacturing Co.) Avrupa Başkanı Eduardo Pieruzzi, Türkiye'nin gelişim potansiyelinin herkesin gözüne çarptığını ve Türkiye'nin sadece bölgesinin değil, dünyanın önemli ticari merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin genç ve eğitilmiş nufusu, büyüme isteği ve hızlı büyüme trendi ile yatırım yapılacak ülkeler arasında yer aldığını belirten Pieruzzi, ‘‘Bu nedenle Türkiye'deki faaliyetlerimizi, Çerkezköy'de bir fabrika açarak boyutlandırmak istedik’’ dedi. 3M'in Çerkezköy'de 6 milyon dolar yatırımla 4 bin 200 metrekare kapalı alana sahip bir fabrika kurduğunu belirten Pieruzzi, şöyle devam etti:

‘‘Biz dünyanın 60 noktasında faaliyet gösteren bir şirketiz. Endüstri, ulaşım, sağlık, tüketim, elektro ve komünikasyon alanlarında faaliyet gösteriyoruz ve 50 binden fazla ürün çeşidi yaratıyoruz. Yaratıcı ve geniş bir firmayız. Türkiye'de gelecek görüyoruz ve yatırım yapıyoruz.’’

Türkiye'nin hem coğrafi konumu hem de kültürel dokusu açısından Batı ile Doğu arasında köprü olduğunu vurgulayan Pieruzzi, ‘‘Türkiye'nin coğrafi konumu da önemli avantajlar sunmakta, Türkiye hem Doğu'ya hem de Batı'ya doğru büyüme potansiyeline sahiptir’’ diye konuştu.

Pieruzzi, 3M'in Türkiye'de sadece ‘‘Scotch Brite’’ temizlik süngeri ve ‘‘Post-it’’ler ile bilindiğini, ancak 3M'in 40 ana alanda faaliyet gösterdiğini ve yakın gelecekte Türkiye'yi de diğer 3M ürünleri ile tanıştırmak istediklerini söyledi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ

3M'in önem verdiği konulardan birisinin insan kaynağı olduğunu söyleyen Pieruzzi, ‘‘Genç ve yaratıcı bir ekiple çalışmak için dünyanın her yerinden insan topluyoruz’’ dedi. Pieruzzi, 220 kişilik bir insan kaynakları organizasyonuna sahip olduklarını ve en önemli zenginliklerinin bu insan kaynağı olduğunu söyledi. 3M Ar-Ge biriminde 7 bin kişinin çalıştığını ve bu birimin Birleşmiş Milletler salonu gibi olduğunu kaydeden Pieruzzi, ‘‘Farklı kültürlerden gelen insanların farklı öziellileri olduğuna inanıyoruz ve bu özellikleri birleştirmek istiyoruz’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!