Petrus'un parasını bankadan ödemedik

Güncelleme Tarihi:

Petrusun parasını bankadan ödemedik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2003 01:48

Ankara'da bir restoranda şişesi 4 milyar lira olan ve dünyanın en pahalı şarapları arasında yer alan Petrus Chatea şarabını içip Vakıfbank'a fatura ettiği öne sürülen Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Yeşilırmak, ‘‘Fatura o kadar değil. Üstelik hesap bankaya gitmedi. Alman usulü ödedik’’ dedi.

Dünyanın en pahalı şaraplarından birisi olan Petrus Chatea şarabını içerek, Vakıfbank'a fatura ettiği öne sürülen Vakıfbank'ın Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Yeşilırmak, söz konusu yemeğin faturasının 5.6 milyar değil yaklaşık 2.5 milyar lira tutarında olduğunu savundu.

Yeşilırmak, adisyon ile faturanın aynı şey olmadığını savunarak, kendisi adına adisyonda yer alan siparişler ve fiyatların abartılı olduğunu belirtti. Yeşilırmak, ‘normal’ dediği 2.5 milyarlık hesabı, kesin olarak anımsayamadığı 5-6 veya 7-8 kişilik arkadaş grubuyla ‘Alman usülü’ ortaklaşa ödediklerini de ifade etti.

24 yıllık bankacı olduğun bildiren Yusuf Yeşilırmak, Fransız Petrus Chatea şarabının içildiği 8 Mayıs 2002 tarihli akşam yemeği konusunda Hürriyet'e konuştu. Vatan Gazetesi'nde dün yer alan haberde, Ankara Şehir Kulubü içindeki La Grappa Restaurant'a ait ve Vakıfbank'a fatura edilen 4.3 milyarı Petrus şarabı için olmak üzere 5.6 milyarlık adisyon fişinin, devletin sırtına, yani Vakıfbank'a fatura edildiği öne sürülmüştü. Adisyon fişinin Vakıfbank Genel Müdür Yardımcıs Yusuf Yeşilırmak adına düzenlendiği de belirtilmişti.

Yeşilırmak, söz konusu yemeğin bir ‘iş yemeği’ değil, arkadaşlar arası bir özel ‘dost yemeği’ olduğunu, dolayısıyla yemeğin faturasını bankaya fatura etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

O tarihte, bir arkadaş grubuyla Mehmet Nazif Günal'a ait Ankara Şehir Kulübü'nde yemek yediğini doğrulayan Yeşilırmak, ödedikleri hesabın savunulduğu gibi 5.6 milyar lira değil, ‘hatırladığı kadarıyla’ 2.5 milyar civarında olduğunu söyledi. Öyle bir yemek için 2.5 milyarlık faturanın ‘normal’ olduğunu öne süren Yeşilırmak, ‘‘Hesabı Alman usulü olarak ödedik. Yani paylaştık. Geçmiş gün; 5-6, belki 7-8 kişi vardık’’ dedi.

Yeşilırmak, özel yaşamında herkesin tercihinin farklı olduğunu belirterek, ‘‘Kimisi yat alır, kimisi hovardalık yapar. Bizim yaptığımız şehir kulubünde bir akşam yemeği yemek. Şehir Kulubünde akşam yemeği yiyen sadece ben değilim’’ dedi.

Vakıflar Bankası'nda hesabın-kitabın ortada olduğunu savunan Yeşilırmak, ‘‘Çamur at izi kalsın olmaz. Ben 24 yıllık bankacıyım ve beni yıpratıyorlar. Yazık değil mi’’ dedi. Yusuf Yeşilırmak'ın, daha çok Başkent'in elit kesimine hitap eden Ankara Şehir Kulubü'nün üyesi olduğu ve sık sık geldiği öğrenildi.

La Grappa'nın ise yaklaşık iki ay önce kapatıldığı ve yerine Bowling salonu yapılacağı bildirildi. Yangın ve binadaki hasar nedeniyle başlatılan tadilattan ötürü Şehir Kulubü geçici olarak kapatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!