Petrus’un 98’lik patronunu 86’lık arkadaşı dolandırdı

Güncelleme Tarihi:

Petrus’un 98’lik patronunu 86’lık arkadaşı dolandırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2005 01:12

Petrus şaraplarının ve Bordeaux Şatosu’nun varisi 98 yaşındaki Lily Lacoste’un, 86 yaşındaki erkek arkadaşı Andre Borde tarafından kandırılıp milyonlarca Euro zarara uğratıldığı iddia edildi.

ŞARAPLAR KAYIP İDDİASI:

The Guardian Gazetesi’nde yer alan haberde, milyoner Lily Lacoste’un şatosunu ve 2 değerli arazisini arkadaşı Andre Borde’a 8 milyon Euro’luk hayat sigortası yaptırmak için sattığı iddia edildi. Olay 3 yıl önce Lacoste’un şatosunun mahzeninde bulunan yüzlerce Petrus şarabının kaybolduğunu iddia etmesiyle başladı.

POLİSTEN SIKI TAKİP:

Polis yaptığı araştırmada şarapların ortadan kaybolmadığını, bayan Lacoste tarafından yapılan resmi anlaşmalarla satıldığını tespit etti. Ancak anlaşmalar yapılırken 98 yaşındaki Lacoste’un 86 yaşındaki erkek arkadaşı Andre Borde tarafından yönlendirildiği ortaya çıkarıldı.

FRANKLA EURO’YU AYIRAMADI:

Polis soruşturması sürürken Fransız psikiyatristler tarafından Bayan Lacoste’un üzerinde yapılan araştırmalar, 98 yaşındaki milyoner kadının Fransız Frank’ı ile Euro arısndaki farkı bile anlayamadığını ortaya çıkardı. Fransız sosyetesinin tanınmış ismi Lily Lacoste, Andre Borde’u uzun süredir tanıdığını ve en az kendisi kadar zengin olan Borde’un kendisini kazıklaması için bir nedenin olmadığını söyledi. Petrus Şarabı, 1830’dan beri Bordo’da sadece 1500 dönümlük bir arazi üzerindeki bir bağda merlot üzümlerinden elde ediliyor. Toprağın ısısının kışın havadaki helikopterlerle ayarlandığı bu özel bağdan yapılan Petrus Şarabı’nı ilk olarak ABD Başkanı Kennedy keşfetmişti. Sınırlı sayıda üretilen Petrus Şarabı’nın şişesi 4 milyar lira (4.000 YTL) civarında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!